ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣΣε μια ομιλία του στις 19/01/1976 στο χωριό Κρυόβρυση Εορδαίας, υπογράμμιζε την ανάγκη να στηριχθούν οι Έλληνες στην καλλιέργεια της γης τους και την κτηνοτροφία τονίζοντας τα παρακάτω:

«Να καλλιεργήσουμε την γη. Να τιμήσουμε τον τσοπάνο.Εντός ολίγου δεν θα έχουμε γεωργία και τσοπάνο.Η Ελλάδα θα έχει δασκάλους και καθηγητές όσους θες-δικηγόρους;-θα γεμίσει ο κόσμος.Τότε θα σβήσει ο τσοπάνος και ο γεωργός τα πιο απαραίτητα επαγγέλματα στον κόσμο. Θα’ρθει όμως ώρα που θα πέσουν όλοι αυτοί και ο δάσκαλος και ο δικηγόρος και ο καθηγητής και ο βασιλιάς ακόμα, θα πέσουν και θα προσκυνήσουν τον γεωργό.Γιατί αφήσαμε τη γεωργία, τα βουνά μας.

Θα έρθει η ώρα που θα κλείσουν τα εργοστάσια σε μια νύχτα-γέρος άνθρωπος είμαι, πεθαίνω, γράψτε το-σε μια νύχτα θα αδειάσει η πόλη και μόνο σκυλιά και γατιά θα μείνουν και όσοι προλάβουν θα σωθούν. Ευλογημένο χωριό!

Μην φεύγει κανένας λοιπόν.Ούτε Γερμανία, ούτε Αυστραλία.Κοντά εδώ στα παιδιά σας, στα ευλογημένα μέρη.Να τρώτε ένα κομμάτι ψωμί, να είναι ευλογημένο.Τ’ακούτε αυτά;Είμαστε σύμφωνοι;Δεν τ’ακούτε;Θέλετε καμπάνα ρώσικη;..»

ΠΗΓΗ :Απόσπασμα από «Χριστιανική Σπίθα»-Ιδρυτής Π.Αυγουστίνος Καντιώτης.