*.. και το κακό όλο και επεκτείνεται στην Συρία.

images (3)Στρατής Μαζίδης

Οι εφιάλτες γίνονται για άλλη μια φορά πραγματικότητα. Εκατοντάδες κάτοικοι της Παλμύρα βρίσκουν πλέον τραγικό θάνατο στα χέρια των τζιχαντιστών.

Αξιόπιστες τοπικές πηγές μέσα στην πόλη τις οποίες επικαλείται το ΣΑΝΑ αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές μέχρι στιγμής έχουν σφάξει κι ακρωτηριάσει τουλάχιστον 400 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.

Οι περισσότεροι εκτελέστηκαν με την κατηγορία της πίστης προς τη συριακή κυβέρνηση και την ανυπακοή προς το ISIS, σύμφωνα με τις πηγές.

Δεκάδες από τα θύματα ήταν κρατικοί υπάλληλοι ενώ σοκάρει η αναφορά της σφαγής της προέδρου του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού Νοσοκομείου μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

Χιλιάδες άλλοι κάτοικοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση πολιορκίας μέσα στην Παλμύρα καθώς η ISIL τους εμποδίζει να την εγκαταλείψουν ενώ οι περιουσίες τους κατασχέθηκαν.

Μια άλλη φρικτή σφαγή διαπράχθηκε νωρίτερα από το μήνα στο χωριό al-Ameriyeh στην ίδια περιφέρεια όταν οι τζιχαντιστές έσφαξαν τουλάχιστον 30 κατοίκους.

Αυτές και άλλες αγριότητες διαπράττονται εν μέσω ντροπής και διεθνούς σιωπής με τον ΟΗΕ απλά να περιορίζεται σε δακρύβρεχτες ανακοινώσεις χωρίς να λαμβάνονται συγκεκριμένα αποτρεπτικά μέτρα στο έδαφος.

ΠΗΓΗ: http://www.triklopodia.gr/ ,

  http://www.freepen.gr/

*Σχετικό άρθρο : εδώ