Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, κάποιοι να προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού μεταξύ των Ελλήνων.

Σίγουρα υπάρχουν κάποια κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, που εσκεμμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν όλο αυτό το κλίμα, μεταξύ μας. Εμείς ως Έλληνες πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και νηφάλιοι και ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ο καθένας ότι είναι σωστό για την πατρίδα μας, να μην μπούμε σε τέτοιες καταστροφικές λογικές. Εξάλλου περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν, παρά αυτά που μας χωρίζουν.

Τα τελευταία 24ωρα σημαντικοί παράγοντες του τόπου, από την εκκλησία, την πολιτική, τον στρατό, την ομογένεια και άλλους φορείς, δίνουν το στίγμα της ενότητας και της ομόνοιας για τον λαό μέσα από δηλώσεις και ανακοινώσεις, βλέποντας τον κίνδυνο που πάει να δημιουργηθεί για την πατρίδα μας .

Οφείλουμε λοιπόν να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές και ότι μας χωρίζει και να είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι μεταξύ μας, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Και όπως έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός σε τέτοιες περιπτώσεις: «Εγώ συστήνω ομόνοια και αγάπη»

Και τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού έχουν διαχρονική αξία. Ομόνοια και αγάπη μεταξύ μας και πίστη στον Θεό και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Σ.Κ.