*Ο Μεγάλος Αγιασμός τελείται κάθε χρόνο τήν 5η και 6η Ιανουαρίου. Ο Μεγάλος Αγιασμός φυλάσσεται όλο το χρόνο στο Ναό. Φυλάσσεται όχι άνευ λόγου. Και ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά για να «μεταλαμβάνεται» από τους πιστούς υπό ορισμένες συνθήκες και προϋποθέσεις…

~ Ο Όσιος Στάρετς Βαρσανούφιος έλαβε μια επιστολή από μια 19χρονη κοπέλα, που είχε καταφύγει στα μάγια.

-Ένα βράδυ στις 4 το πρωί αισθάνθηκα κάποιον να με ξυπνάει και να μου λέει: «Σήκω γρήγορα επάνω και προσευχήσου γονατιστή». Δεν είχα καλά-καλά γονατίσει μπροστά στην εικόνα του Σωτήρα Χριστού- το άγιο Μανδήλιο-, όταν άκουσα σε κάποια απόσταση ένα τρομακτικό θόρυβο που έμοιαζε με νιαουρίσματα γάτας.

Ξαφνικά, όλα τα έπιπλα μέσα στο δωμάτιό μου άρχισαν να μετακινούνται. Το κρεβάτι να σηκώνεται στον αέρα και μετά να πέφτει με πάταγο στο πάτωμα. Τραπέζι, καρέκλα και γραφείο πήγαιναν πέρα-δώθε!

Η ατμόσφαιρα γέμισε από ουρλιαχτά, χειροκροτήματα και σφυρίγματα. Μετά από αρκετή ώρα όλα σταμάτησαν. Την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια. «Τρομοκρατημένη κοιμήθηκα στο δωμάτιο της αδελφής μου».

Την συμβούλευσα να πάρει Μεγάλο Αγιασμό και να ραντίσει τρεις φορές το δωμάτιό της λέγοντας: «Ανάστα, ο Θεός, κρίνον την γην…» (Ψαλμός 81,7). Οι δαιμονικές ενέργειες αμέσως σταμάτησαν!

από το βιβλίο: «Ο Χριστός νικάει τα μάγια» – Αρχιμανδρίτη π.Παύλου Κ. Ντανά (Α΄τεύχος – Αγρίνιο 2014).