Αποτέλεσμα εικόνας για 41 έτη από τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου 1974

*Εις μνήμη των πεσόντων – ο Θεός να αναπαύει την ψυχή τους.

Εφέτος συμπληρώνονται 41 έτη από το Πραξικόπημα, στις 15 Ιουλίου 1974 κατά του Εθνάρχου Μακαρίου και της νόμιμης Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και 41 έτη από την τουρκική εισβολή της 20 Ιουλίου 1974.

Ο κυπριακός λαός αγωνίζεται να επιβιώσει στη γη των πατέρων του, βιώνοντας σε όλη τη διάσταση τους τα τραγικά γεγονότα της εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37%, του εδάφους της Δημοκρατίας της Κύπρου, από τα τουρκικά στρατεύματα.

Οι κύπριοι αντιστέκονται όπως έμαθαν μέσα στους αιώνες, με σταθερή πίστη στον Θεό, καθώς επίσης στο δίκαιο, στην ειρήνη και στα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε ανθρώπου και κάθε λαού.

Προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικώς και θεοφιλώς για τα μεγάλα ιδανικά της φυλής των Ελλήνων προς προάσπιση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της νήσου μας.

Ταυτόχρονα παρακαλούμε τον Θεό, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, για τους αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες, καθώς επίσης όλους εκείνους που βιώνουν την ανέχεια και την πενία ένεκα της οικονομικής ύφεσης.

Η Εκκλησία τέλεσε ιερά μνημόσυνα, την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 για τους πεσόντες στο Πραξικόπημα προς προάσπιση της Δημοκρατίας και την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015, για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής προς προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.

πηγή: http://www.churchofcyprus.org.cy/

το είδαμε εδώ: http://www.agioritikovima.gr/