Σχετική εικόνα

*Προσοχή λοιπόν, στους προβατόμορφους λύκους.

Δημήτριος Γκιουζέλης

Το Πάσχα του καλοκαιριού, ο αγαπημένος μήνας Αύγουστος, ο μήνας που τιμούμε τη Μητέρα του Κυρίου και Μητέρα μας, έφθασε στο τέλος του.

Η κατανυκτική περίοδος εύφρανε τις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών και η Παναγία μας χάρισε την ευλογία της για να βαδίσουμε με πίστη και σωφροσύνη σε ένα νέο Εκκλησιαστικό Έτος, στο οποίο ευχόμεθα ολοψύχως, ειρήνη, ευλογία, καρποφορία και πνευματική προκοπή.

Ταυτόχρονα όμως ο μήνας της Παναγίας μας, το Πάσχα του Καλοκαιριού είναι ο μήνας που δαιμονίζει περισσότερο τους αιρετικούς και τους ασεβείς. Τελευταία μάλιστα οι προβατόσχημοι αυτοί λύκοι, οι οποίοι συνήθως είναι Έλληνες του εξωτερικού που έχουν πέσει στα δίχτυα προτεσταντικών οργανώσεων, έχουν παρεισφρήσει σε Σελίδες Ορθόδοξες ακόμα και σε εκείνες που είναι αφιερωμένες στην Παναγία μας, ψάχνοντας να παρασύρουν στην πλάνη τους, αστήρικτους στην πίστη αδελφούς μας.

Είναι όμως ώρα αδελφοί μου, να φορέσουμε όλοι μας την «πανοπλία του Θεού», την οποία πρέπει να φέρει κάθε Χριστιανός για την αντιμετώπιση των σατανικών δυνάμεων που αποτελούν μόνιμο κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι καλούμαστε σε εγρήγορση, έτοιμοι να για τον καλό αγώνα, έτοιμοι να σώσουμε τους αδύναμους αδερφούς μας γιατί οι λύκοι παραμονεύουν. Θα τους αναγνωρίσουμε από τα όχι καλά ελληνικά τους, από τις συνεχείς αναφορές τους σε χωρία της Αγίας Γραφής, τα οποία οι ίδιοι αδυνατούν να κατανοήσουν, γι’ αυτό και μένουν μακριά από την Εκκλησία. Έχουν μάλιστα φτάσει στο σημείο οι αθεόφοβοι θεομπαίχτες, να ανεβάζουν στο Facebook εικόνες Αγίων ακόμα και της Παναγίας, ενώ στα γραφόμενα τους, τους καθυβρίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Καλούμαστε να τους ξετρυπώσουμε, να τους αποκαλύψουμε και να τους καταστήσουμε ακίνδυνους.

Ευχόμαστε στα αδέλφια μας που έχουν πέσει στο βάραθρο της πλάνης, η Φιλόστοργος Μητέρα μας, να τους οδηγήσει στην Αλήθεια και τη Ζωή, στην Εκκλησία που ίδρυσε ο ίδιος ο Χριστός και είναι η μόνη δια Αυτού, Κιβωτός της Σωτηρίας των ανθρώπων.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/