Από Ελεύθερος Πολιορκημένος

Όσο ζεις, μαθαίνεις. Ό,τι ψάχνεις, βρίσκεις. Όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς. Κάθε μέρα συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο πόσο έχουμε βλάψει το σώμα μας.

Και αναφέρομαι, φυσικά, σε όλους χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.Το ανθρώπινο σώμα, το σώμα μου, το σώμα σου είναι μια τέλεια «μηχανή», η οποία έχει την έμφυτη δυνατότητα της προσαρμογής σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Δεν είναι, όμως, άτρωτο και σε κάποια στιγμή στη ζωή μας θα κληθούμε όλοι να «λογοδοτήσουμε» για την αμέλεια και την ασέβεια μας, με την εκδήλωση κάποιας ασθένειας.

Μια χαρακτηριστική αμέλεια εις βάρος της υγείας μας προέρχεται από τη μη επαρκή ξεκούραση του νευρικού συστήματος και την παράλληλη άσκοπη σπατάλη της νευρικής – ζωτικής ενέργειας.

Η μέγιστη ενέργεια του σώματος δεν προκύπτει από τη λήψη τροφής, όπως πολύ λανθασμένα επικρατεί ως άποψη σήμερα, αλλά από τη «φόρτιση των μπαταριών»κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Ο ένοχος
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν ότι η διατροφή, η άσκηση, το στρες και το περιβάλλον είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την εδραίωση της υγείας και την πρόληψη πλήθους ασθενειών.
Κανένας μα κανένας, όμως, δεν ασχολείται με τον πιο σημαντικό ίσως παράγοντα της υγείας. Όλοι «κοιμούνται» τον ύπνο του δικαίου, καθώς ο ΥΠΝΟΣ δεν μπορεί να πατενταριστεί, δεν μπορεί να «πουληθεί», καθώς είναι διαθέσιμος σε όλους μας και πάντα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ποιος στα αλήθεια σημερινός ιατρός ή διατροφολόγος ή παπάς ή ακόμη και εκπαιδευτικός έχει αναφέρει έστω και στο ελάχιστο αυτόν τον πολύ σημαντικό παράγοντα της υγείας;
• Μωρά παιδιά κοιμούνται κάθε βράδυ αργά.
• Παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου ξενυχτάνε κάθε βράδυ στο ίντερνετ.
• Έφηβοι «σκοτώνουν» το νευρικό τους σύστημα με διάβασμα και αθλητισμό κάθε βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.
• Φοιτητές «τριγυρνάνε» όλη τη νύχτα στα μπαρ και στα κλαμπ, σπαταλώντας άσκοπα τα νιάτα και την ομορφιά τους.
• Εργαζόμενοι νυχτερινές ώρες καταστρέφουν οριστικά τα νευρικά τους κύτταρα.
• Ενήλικες και ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, πλούσιοι και άφραγκοι έχουν σήμερα ένα κοινό χόμπι∙ τη «χαζομάρα» της τηλεόρασης, ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα… μέχρι τελικής «πτώσεως».

Σήμερα κανείς δεν κοιμάται πριν τις 24 μ.μ. Μόνο οι της φυσικής υγιεινής. Όλους εμάς που σεβόμαστε το χρόνο μας και εκτιμούμε περισσότερο από όλα την υγεία μας.
Το μυστικό των μοναχών

Ένα μυστικό των απανταχού «αναχωρητών» είναι ο ύπνος νωρίς το βράδυ. Κάθε βράδυ. Χειμώνα, καλοκαίρι. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν. Ο ύπνος νωρίς αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κανόνα πειθαρχίας.

Όσο πιο νωρίς κοιμούνται, τόσο πιο ισχυρά προσεύχονται τις πρώτες πρωινές ώρες. Ύπνο κάθε βράδυ στις 20:00μ.μ. και εγερτήριο στις 02:00π.μ.
«Μα κοιμούνται μόνο έξι ώρες κάθε βράδυ» μου αναφέρουν συχνά ως έντονη παρατήρηση.

Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια. Οι ώρες του ύπνου δεν είναι αθροιστικές. Δηλαδή, εάν κοιμάστε στις 24:00μ.μ. και ξυπνάτε κάθε πρωί στις 06:00π.μ., η πραγματική αξία του ύπνου δεν είναι ίδια με αυτή των μοναχών, παρότι οι ώρες ύπνου είναι ίδιες. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με μια καταπληκτική «κρυφή» έρευνα του 1970 από Ρώσους ιατρούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και πυρηνικούς επιστήμονες, αποδείχτηκε περίτρανα ότι το εναρμονισμένο με τη φύση ένστικτο των μοναχών ήταν σωστό και ότι όσο πιο νωρίς κοιμάται ο άνθρωπος, τόσο καλύτερα για την υγεία του και την πνευματική του εξέλιξη…

πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

http://aienaristeyein.com/