*Σίγουρα οι Ισραηλινοί κάτι θα φοβούνται για να εκδίδουν τέτοια οδηγία προς τους πολίτες της χώρας τους.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο τοποθεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος, αναφέρει η προειδοποίηση της υπηρεσίας καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Να αποφύγουν τα ταξίδια με προορισμό την Τουρκία συνιστά στους πολίτες του Ισραήλ το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπεντζαμιν Νετανιάχου, με αναβαθμισμένη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε σήμερα.

Μάλιστα, στην οδηγία δίνεται και η προτροπή σε όσους πολίτες βρίσκονται ήδη στην γειτονική μας χώρα να την εγκαταλείψουν «το συντομότερο δυνατόν» καθώς κινδυνεύουν άμεσα λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει πως το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής έχει αναβαθμιστεί από 3 (βασική συγκεκριμένη απειλή) σε 2 (υψηλή συγκεκριμένη απειλή) στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 19 Μαρτίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο τοποθεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος και ότι έχει τη δυνατότητα να «υλοποιήσει περαιτέρω επιθέσεις».

«Τρομοκρατικοί πυρήνες στην Τουρκία συνεχίζουν να ετοιμάζουν πρόσθετες επιθέσεις εναντίον τουριστικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών που συγκεντρώνουν Ισραηλινούς τουρίστες, σε όλη τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, η τουρκική αστυνομία προειδοποίησε για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών και εβραίων από το Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ