Διηγείται η κ. Αγγελική Παπαμιχαήλ, μία από τις μυροβλυσίες του ιερατικού ζεύγους Πέττα, και συγκεκριμένως του π. Νικολάου.

«Μία φορά ο π. Νεκτάριος ήλθε πολύ κουρασμένος με πυρετό από λειτουργίες στην υπηρεσία του στην Γορτυνία. Φοβήθηκα μήπως είχε πάθει πάλι πνευμονία. Ήταν αρχές του 2016 και του έφτιαξα ζεστό φαγητό και τον φιλοξένησα το μεσημέρι εκείνο, για να ξαποστάσει και να πάει στο Νοσοκομείο. Όταν αποχώρησε ο π. Νεκτάριος, ενώ ήμουν στην κουζίνα, εμφανίζεται ένας ψηλός ρασοφόρος πίσω μου δεξιά με έντονη μυροβλυσία για πολλή ώρα. Τονίζω, σεβαστοί πατέρες του Άθωνα και λοιποί χριστιανοί, ότι όλα αυτά τα έζησα ολοζώντανα και όχι στον ύπνο μου.

Πήρα λοιπόν αμέσως στο τηλέφωνο  την γερόντισσα μοναχή Ακακία, η οποία είναι στην Ι. Μονή της Αγίας Τριάδος Λυρείου, στο Μάτι Αττικής, της Ι. Μητρόπολης Κηφισίας. Η μοναχή μου είπε ότι ήταν ο π. Νικόλαος και με ευχαρίστησε με την εμφάνιση και το μύρο, διότι διακόνησα τον κληρικό γιο του. Το είπα κατόπιν στον πνευματικό μου γέροντα αρχιμ. Γαβριήλ Χριστόπουλο. Μου ομολόγησε ακριβώς το ίδιο με την μοναχή Ακακία, ότι δηλαδή ήταν ο μακαριστός γέρων πατρο-Νικόλαος και ήλθε, για να ευλογήσει το σπίτι μου και να με ευχαριστήσει.

Κάθε φορά που πηγαίνω προσκύνημα στο τάφο, όπου αναπαύονται, στην Παναγία την Αλεξιώτισσα, νιώθω την παρουσία τους. Το συγκεκριμένο μνήμα έχει πνευματικό φως και αγαλλίαση. Δύο λευκά περιστέρια μόνιμα συντροφεύουν τους κεκοιμημένους εκεί. Νιώθουμε έντονη πνευματικότητα. Η εγγονή μου Μαρία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι βλέπει εκεί το ιερατικό ζεύγος να αναπαύονται σε ωραία κρεβατάκια! Το λάδι από την κανδήλα είναι ιαματικό και προσφέρει γιατριά. Ακόμη ευωδιάζει και βγάζει μυροβλυσία η φωτογραφία που προσεύχεται το ιερατικό ζεύγος. Το νιώθουμε συχνά».

από το βιβλίο: «ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙΝΟΦΑΝΟΥΣ ΛΕΥΙΤΙΚΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΦΟΡΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΦΟΡΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΑΝΘΗΣ»