Σχετική εικόνα

«Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ο ένας τον άλλον «σύμμαχε» και να το εννοεί; Μη βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και μόνο χάριν της Οικονομίας. Θα βγει ο Εθνικισμός στην επιφάνεια και τότε… Διαλύεται η Ευρώπη λόγω Γερμανίας!» (Όσιος Παϊσιος)

Πλήγμα για τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες, το 61,1% των Ολλανδών ψηφοφόρων που ψήφισαν «όχι» στη συμφωνία επέκτασης της Ε.Ε., με κάποιους να την χαρακτηρίζουν ως «την αρχή του τέλους της ΕΕ».

Η συμφωνία δίνει το πράσινο φως στο εμπόριο και την αμυντική συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας και έχει γίνει αυτόματα αποδεκτή από 27 κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας.

Η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα που έχει αντιταχθεί στο σχέδιο δημιουργώντας ένα σημαντικό εμπόδιο σε αυτό που πολλοί θεωρούν ότι θα είναι το πρώτο βήμα για την Ουκρανία να γίνει μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με την express.co.uk.

Ο αναπληρωτής αρχηγός του UKIP Paul Nuttall, δήλωσε: «Ήταν έκπληξη, καθώς υπάρχει μια σαφής αίσθηση εντός των Κάτω Χωρών ότι η ΕΕ δεν λειτουργεί πλέον για αυτούς, και συνεχίζει «Αν φύγουμε από την ΕΕ, νομίζω ότι η Ολλανδία θα είναι η επόμενη που θα δει την πόρτα.

«Αυτό δείχνει ότι δεν είναι μόνο οι Βρετανοί που είναι ευρωσκεπτικιστές.

«Στην Ολλανδία, ο ευρωσκεπτικισμός υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

«Έχουν μια ιστορία να αντιστέκονται και να λέει όχι στην ΕΕ.

«Αυτό είναι ένα πραγματικό πλήγμα για τους κουστουμάτους, στις Βρυξέλλες.

«Νομίζω ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η αρχή του τέλους των Κάτω Χωρών, ως μελών της ΕΕ και είναι καλό για μας ότι έχουμε συμμάχους σε ολόκληρη τη Βόρεια Θάλασσα.

«Αν κάνουμε ψηφοφορία τότε θα μπορούσε να τους ωθήσει πιο κοντά στην έξοδο.»

Ο Nigel Farage χαιρέτισε επίσης το αποτέλεσμα και δήλωσε, ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή υποστήριξή στην ολλανδική εκστρατεία του «όχι».

Είπε: «το ολλανδικό δημοψήφισμα στις επεκτατικές συμφωνία της ΕΕ με την Ουκρανία ήταν πραγματικά δημοψήφισμα του λαού και το«όχι »στην ΕΕ ήταν μια τεράστια νίκη για τη δημοκρατία.

ΠΗΓΗ , http://national-pride.org/