βαυαροκρατία

Και πώς χτυπάς σήμερα την τάση για προσευχή του λαού;

Αποκόπτοντας την αυθεντική επαφή με τη θρησκεία του και μετατρέποντάς την σε νοητικές συγκρητιστικές αναζητήσεις –ήδη από τα πρώτα σχολικά χρόνια- ενώ παράλληλα τον μαθαίνεις να εστιάζει στα σκάνδαλα και στις ανθρώπινες αδυναμίες, τις οποίες υπερπροβάλλεις.

Καθιερώνοντας με κάθε τρόπο –σύμφωνα με τον ίδιο τον Ζ. Μπρεζίνσκι- το φοβερό «tittytainment”, το «κοκτέιλ αποβλακωτικής διασκέδασης και επαρκούς διατροφής»!Άρτον και θεάματα, με άλλα λόγια, όπως λέει η παλιά συνταγή.

Απασχολώντας τον διαρκώς με οικονομικές κρίσεις, δαιδαλώδεις νόμους και γραφειοκρατία.

Αποθεώνοντας τη «διαφωτιστική» προοδευτική προσέγγιση…

Προπαγανδίζοντας και καθιερώνοντας νέες «αξίες» και οπτικές που ανήκουν σε άλλους λαούς και νοθεύουν τους παραδοσιακούς ελληνικούς τρόπους θέασης της πραγματικότητας.

Μετατρέποντάς τον έντεχνα, από πλειοψηφία σε μειοψηφία κάθε είδους, άρα διευκολύνοντας την απάλειψη συμβόλων και εθίμων που κρατούν ζωντανή την επαφή με την πατρώα θρησκευτικότητα.

Με όλα αυτά και πολλά άλλα, επιβάλλεται και σήμερα μια νέα Βαυαροκρατία, της οποίας κύριο αλλά μη ομολογούμενο αποτέλεσμα επιδιώκεται να είναι η αλλοίωση της ικανότητας των Ελλήνων να προσεύχονται!

Και ναι, διαχρονικός στόχος των κάθε λογής ξένων, που πάντα μας υπολογίζουν και μας φοβούνται μην τυχόν και ξαναποκτήσουμε τη ΄΄φυσική΄΄ μας αίγλη, δεν είναι ούτε τα πετρέλαιά μας, ούτε τα ρουμπίνια μας, ούτε οι χρεωμένες ΔΕΚΟ μας…Στόχος τους είναι κυρίως η ικανότητά μας να προσευχόμαστε…με τον μοναδικό τρόπο που το κάνουμε, που έχει μέσα άπειρο σεβασμό, κατανόηση της μηδαμινότητάς μας και, μαζί, τεράστια οικειότητα!

Και μάλιστα, από τότε που προσπαθούμε να αποτελούμε μία Εκκλησία με τον Θεό και τους αγίους Του, και καταλάβαμε ότι όχι μόνο οι βασιλιάδες ή οι ήρωές μας, αλλά μέχρι και ο τελευταίος ζητιάνος από μας έχει την ίδια παρρησία και το ίδιο δικαίωμα σχέσης και κοινωνίας μαζί τους, οι άγιοι και η Παναγία κυριολεκτικά παρευρίσκονται ανάμεσά μας.

΄΄Τρίτο Μάτι΄΄

πηγή: http://www.eikonografies.com/