Αποτέλεσμα εικόνας για ελλαδα κινδυνος

Το μεθυσμένο καραβάνι έχει χάσει τον προορισμό του και οι ύαινες το έχουν κυκλώσει, περιμένοντας τους ταλαίπωρους και αυταπατώμενους ταξιδιώτες να σωριαστούν κατάκοποι στο έδαφος, αναζητώντας στις αγκάλες του Μορφέα  καταφύγιο από τις κακουχίες.

Κοιτάξτε, λοιπόν, γύρω σας. Κι ορκιστείτε έπειτα ότι γύρω μας δεν είναι όλοι  έτοιμοι να μας κατασπαράξουν…

Ο Σουλτάνος Ερντογάν αμφισβήτησε ρητά την συνθήκη της Λοζάνης, απειλώντας ανοικτά την Ελλάδα για το καθεστώς των νησιών μας. Την  ίδια ώρα οι Αλβανοί πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Χαν μας … πληροφόρησε ότι συζητάμε με την Αλβανία και το θέμα των … Τσάμηδων. Η χτεσινή δεν ήταν απλά μία κακή ημέρα. Δεν μπορούμε να χώσουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να ισχυριστούμε ότι όλα βαίνουν καλώς. Έρχονται θύελλες μπροστά μας.

Αυτή η ιστορία της μεγάλης οικονομικής κρίσης δεν πρόκειται να τελειώσει με απλό τρόπο. Αυτό ακριβώς αντιλαμβάνονται όλοι οι άλλοι γύρω μας, όσο οι δικοί μας «ηγέτες» προσπαθούν να οικοδομήσουν στην Ελλάδα ένα καθεστώς τύπου Βενεζουέλας. Τούρκοι και Αλβανοί εγείρουν μία σειρά από απαράδεκτες αξιώσεις σε βάρος μας. Την ίδια ώρα η Ευρώπη της Δικαιοσύνης και του Ανθρωπισμού κάνει πως δεν καταλαβαίνει…

Προσέξτε τι ακριβώς είπε ο κ. Ερντογάν στην χτεσινή του ομιλία στην Άγκυρα προς τους διοικητές των επαρχιών : «Μας απείλησαν με τη Συνθήκη Σεβρών το 1920 και μας έπεισαν να αποδεχθούμε εκείνη της Λωζάνης το 1923. Κάποιοι προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν παρουσιάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης ως νίκη», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια εξήγησε ότι «στη Λωζάνη παραδώσαμε (πλέον Ελληνικά) νησιά τα οποία (είναι τόσο κοντά που) «ακούγεσαι αν φωνάξεις από την Τουρκία». Και σε άλλο σημείο: «Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την υφαλοκρηπίδα, και τα σύνορα σε αέρα και γη. Ο λόγος για αυτό είναι εκείνοι που κάθισαν στο τραπέζι για την εν λόγω συνθήκη. Εκείνοι που κάθισαν εκεί δεν μας έφεραν δικαιοσύνη, και τώρα δρέπουμε αυτά τα προβλήματα».

Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι επιθετικές; Ποιος μπορεί να προσποιηθεί ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει; Τα πράγματα για εμάς είναι δυστυχώς απλά. Βρισκόμαστε στο πιο αδύναμο σημείο που έχουμε ποτέ βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες και όλοι θα επιχειρήσουν να κερδίσουν από την κατάρρευσή μας.  Μας το λένε πλέον εντελώς ξεδιάντροπα, έχοντας εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα.

Ο δρόμος που έχει πάρει η πατρίδα μας θα πρέπει να αναστραφεί το γρηγορότερο δυνατόν. Ξέρουμε που οδηγούμαστε. Το βλέπουμε καθημερινά. Και τα πράγματα εξελίσσονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Έχουμε παραδώσει τις τύχες των παιδιών μας στην εθνοσωτήριο, στα ορφανά του Τζοχατζόπουλου και στους ακροδεξιούς συνεταίρους τους. Είμαστε κάθε φορά άξιοι των επιλογών μας…

Θανάσης Μαυρίδης

ΠΗΓΗ