Σχετική εικόνα

Από το νέο βιβλίο: «Ο Πατήρ Συμεών Κραγιόπουλος μέσα από τις ομιλίες του».

~ Για να μη τυχών τρομάζουμε με όλα αυτά που λέμε και για να μη νομίζουμε ότι είναι υπερβολές, δεν είπε ο ίδιος ο Κύριος, «Μήτηρ μου και αδελφοί μου είναι όλοι αυτοί εδώ, όσοι ακούν τον λόγο του Θεού, όσοι ακούν την αλήθεια του Θεού»;

Ποιος είναι ο λόγος του Θεού; Είναι το μέγα μυστήριο του Θεού, η μεγάλη αγάπη του Θεού, η μεγάλη συγκατάβαση του Θεού, η όλη σωτηρία που προσφέρει ο Θεός, που την προσφέρει δωρεάν, και όντως έρχεται η σωτηρία σε αυτόν ο οποίος ανταποκρίνεται. Δεν είναι όλα αυτά τα οποία λέμε ούτε υπερβολές ούτε μπορεί να πει κανείς: «Άραγε είναι αλήθεια ή δεν είναι αλήθεια;». Τα λέει τόσο καθαρά ο Κύριος, τα τονίζει τόσο πολύ ο ίδιος ο Κύριος. Βλέπετε, ούτε άγγελος τα λέει, ούτε απλώς κάποιος άγιος, οπότε θα ήταν ενδεχόμενο, ας πούμε, να μην αληθεύουν, και έτσι να αμφιβάλλουμε.

Εμείς που έχουμε τη δυνατότητα και αυτό το προνόμιο να μπορούμε να τα ακούμε αυτά, να μπορούμε να τα μελετούμε, να τα γνωρίζουμε αυτά, να μπορούμε να νιώσουμε ότι έτσι είναι, ότι είναι για μας, εμείς λοιπόν που έχουμε αυτό το προνόμιο, τι κάνουμε; Θα μείνουμε αδρανείς, θα μείνουμε αναίσθητοι, θα μείνουμε νεκροί, θα μείνουμε φοβισμένοι, τάχα από ταπείνωση, τάχα ας πούμε, γιατί δεν είμαστε κατάλληλοι, τάχα γιατί είμαστε ανεπαρκείς; Όλα δεν τα κάνει ο Θεός; Και δεν τα κάνει έτσι, δεν σου τα δίνει κατά τέτοιο τρόπο, σαν να τα έκανες εσύ;

Σε αγιάζει ο Θεός, και ιδού άγιος εσύ – σε χαριτώνει ο Θεός και ιδού εσύ έχεις τη χάρη του. Σε εμπνέει ο Θεός, σε φωτίζει ο Θεός, σου δίνει δύναμη προσευχής ο Θεός, και ιδού μπορείς να προσευχηθείς με όλη αυτή τη δύναμη που σου έδωσε, να προσφέρεις όλο αυτό που ο Θεός σου το έδωσε και το προσφέρεις σαν δικό σου, ενώ είναι δικό Του. Τα σα εκ των σων σοι προσφέρωμεν. Να μπεις στον δρόμο αυτό, να μυηθείς στο όλο αυτό μυστήριο, να νιώσεις τη σωτηρία, να αρχίσει να νιώθει η ψυχή σου ότι περνούν τα σπέρματα της σωτηρίας μέσα της, και να έχεις μέσα σου την αίσθηση της αιωνίας ζωής, της ουρανίου ζωής, αυτής της θείας ζωής.

Πόσοι και πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν αυτό να το δουν, κάπως να το διακρίνουν – όχι απλώς να το ακούσουν, αλλά να λάβουν αίσθηση ότι υπάρχει – για να ανταποκριθούν.

Από το βιβλίο: «Ο Πατήρ Συμεών Κραγιόπουλος μέσα από τις ομιλίες του».

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒                ΕΔΩ