Μεγάλης σημασίας εύρημα της αρχαιότητας βρέθηκε στη μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά!

Συγκεκριμένα στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά βρέθηκε ένα χειρόγραφο του VI αιώνα μ.Χ., το οποίο περιέχει συνταγές του «πατέρας της ιατρικής», του αρχαίου Έλληνα ιατρού Ιπποκράτη.

Το χειρόγραφο βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στη βιβλιοθήκη. Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε δημοσίως από τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Khaled El-Ehnen. Το χειρόγραφο περιέχει επίσης τρεις άλλες ιατρικές συνταγές και γράφτηκε από έναν ανώνυμο γραφέα. Μια εξ αυτών περιέχει σχέδια βοτάνων.

Για την αποκάλυψη των παλίμψηστων χειρογράφων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ ειδικη΄εκδήλωση.

Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά συνόδευσαν στη σημαντική αυτή εκδήλωση πολλά Μέλη της Αιγυπτιακής κυβέρνησης: καταρχήν ο οικοδεσπότης, ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ανάνι, στο χώρο του υπουργείου του, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση και όπου μάλιστα μίλησε και χαιρέτησε όλους τους προσκεκλημένους, εξυμνώντας το επιστημονικό έργο της Ιεράς Μονής του Σινά. Παραβρέθηκαν, επίσης ο υπουργός Πολιτισμού Χέλμι Νάμνα, ο υπουργός Τουρισμού Γέχια Ρασίντ, ο υπουργός Επικοινωνιών Γιάσερ Ελ Κόντι και η υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κα Μέρβατ Τάχα.

Σημαντική και η ελληνική εκπροσώπηση, καθώς εκτός από τον υπουργό Νίκο Παππά, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος, ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλειος Μαγκλάρας και ο ειδικός γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Φλωρεντής.

Ξεχωριστή βεβαίως και η παρουσία του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά Χάλιντ Φούντα, του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, της Κυπρίας προξένου Κωνσταντίνας Κωνσταντινίδου, καθώς και του δημάρχου της Αγίας Αικατερίνης, του Σαΐντ Άμπντελ Σάντεκ, της πόλης όπου φιλοξενεί το μοναδικό αυτό Φάρο της ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύει τα νάματα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στα πέρατα της οικουμένης και το οποίο – πολύ περισσότερο παλαιότερα, αλλά αυτό ισχύει και σήμερα – προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Επίσης, σημαντική για την καταξίωση που απολαμβάνει το ελληνορθόδοξο μοναστήρι ήταν η παρουσία εκπροσώπησης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Κοπτικής Εκκλησίας, του Μουσουλμανικού Κέντρου του Ελ Άζχαρ, αλλά και της Ιουδαϊκής Κοινότητας καθώς και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

πηγή: http://titogian54.blogspot.gr