Σχετική εικόνα

Από το βιβλίο: «Νέα Νηστήσιμα φαγητά και γλυκά» – Έκδοση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

ΥΛΙΚΑ:

ΒΑΣΗ:

-3 φλυτζάνια τσαγιού νηστήσιμα μπισκότα αλεσμένα

-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

-1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

-6 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο λιωμένο

ΓΕΜΙΣΗ:

-1/4 φλυτζανιού τσαγιού κορν φλάουρ

-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

-1 φακελάκι βανίλια

-2 φλυτζάνια τσαγιού ζουμί από την κομπόστα

-1 κομπόστα βερίκοκα ή ροδάκινα

***

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

~ Αναμειγνύουμε σε μπωλ τα υλικά της βάσης. Βουτυρώνουμε μια φόρμα Ν° 23 και στρώνουμε το μείγμα. Το πατάμε καλά και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, ώσπου να παγώσει η βάση που ετοιμάσαμε. Αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ζουμί της κομπόστας. (Αν το ζουμί της κομπόστας είναι λιγότερο από 2 φλυτζάνια, το συμπληρώνουμε με νερό). Τα ανακατώνουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα.

Κρυώνουμε την κρέμα ανακατώνοντας συχνά, για να μην πιάσει κρούστα. Την απλώνουμε επάνω στη βάση και την καλύπτουμε με τα στραγγισμένα φρούτα της κονσέρβας. Αν θέλουμε προσθέτουμε από επάνω χτυπημένη φυτική σαντιγύ.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒              ΕΔΩ

Advertisements