Αποτέλεσμα εικόνας για Τρεις άνθρωποι συνέβαλαν στο να επανδρωθεί το Άγιον Όρος – Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει για τα βιώματα και τις εμπειρίες του από το μακάριο Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό σε ειδική εκδήλωση που έλαβε μέρος στην Αθήνα.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρεται σε σύγχρονο αγιορείτη μοναχό ο οποίος είπε ότι τρεις είναι οι άνθρωποι οι οποίοι βοήθησαν στην επάνδρωση του Αγίου Όρους στην εποχή μας. Αυτοί είναι ο αείμνηστος και μεγάλος θεολόγος της εποχής μας Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ, ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης και ο Γέροντας Ιωσήφ ο ησυχαστής με τη συνοδεία του.

Στη συνέχεια περιγράφει την Θεία Χάρη που κατείχε ο Γέροντας Ιωσήφ ο ησυχαστής μέσω δύο γεγονότων. Το πρώτο είναι η πορεία της συνοδείας του. Το δεύτερο είναι η στάση που έδειξε στο σημαντικό ζήτημα εκείνης της εποχής του ημερολογίου. Στάση η οποία ξάφνιασε ακόμη και Αγιορείτες Πατέρες. Τα γεγονότα αυτά μας υπενθυμίζουν την Πανάγαθη Πρόνοια του Θεού στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου όταν αυτός εμπιστευθεί πλήρως τον Θεόν. Η εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, η ελπίδα ότι ο Θεός φροντίζει τα πάντα, η πίστη ότι ο Θεός αγαπά το πλάσμα του και δεν το αφήνει απροστάτευτο, είναι αυτό που διακρίνει όλους τους συγχρόνους αγίους της Εκκλησίας μας. Το διδάσκουν έμπρακτα με τη ζωή τους.

Πηγή Video: Πεμπτουσία

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού