Αποτέλεσμα εικόνας για Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια ο λαός της Θεσσαλονίκης, υποδέχθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ.

Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου έγινε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Απευθυνόμενους στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν έξω από το ναό αλλά και μέσα σε αυτόν, ο μητροπολίτης Άνθιμος τους κάλεσε να προσευχηθούν στον Άγιο για τις δυσκολίες που έχει ο καθένας ενώ ευχήθηκε υγεία, αισιοδοξία, υπομονή και αγάπη.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε η Γερόντισσα Ταβιθά, Ηγουμένη, συνοδεία Μοναζουσών της Ι. Μονής του Αγίου Ραφαήλ, και έγινε δεκτό με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως από τον Πρωτοσύγκελλό της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Αθανασίου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό που έσπευσε να υπερπληρώσει το προαύλειο αλλά και τον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου για να προσκυνήσει και να ενισχυθεί από τον Άγιο Ραφαήλ.

Τιμές κατά την άφιξη της Αγίας Κάρας απέδωσε η Φιλαρμονική του Γ’ Σώματος Στρατού με στρατιωτικό άγημα και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Καλαφάτης, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Ψωμιάδης, ο πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού, κ.α.

Ακολούθησε δοξολογία ενώ στη συνέχεια τελέστηκε ο εσπερινός. Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η Τιμία Κάρα, που μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης όπου και φυλάσσεται, θα παραμείνει στον ναό έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ενώ και τις καθημερινές θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα ώστε οι πιστοί να μπορούν να προσκυνήσουν.

πηγή: orthodoxplanet