Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος μέσω μηνύματός του τονίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας προσθέτοντας ότι το όνομα δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Παράλληλα, ο Ιεράρχης καλεί τους πιστούς να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη. Είναι ο πρώτος που επίσημα δηλώνει εκφράζει τη θέση αυτή.

Αναλυτικά το μήνυμά του…

ΜΗΝΥΜΑ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ επί του Μακεδονικού ζητήματος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και δικαιολογημένη ανησυχία παρακολουθούμε όλοι μας τις τελευταίες εξελίξεις για το φλέγον εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Όλοι επιθυμούμε να δοθεί, επιτέλους, λύση στο χρονίζον αυτό θέμα.Η λύση, όμως, που θα δοθεί να μην είναι σε βάρος της ιστορικής αλήθειας και των εθνικών δικαίων της Ελλάδας.

Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους βόρειους γείτονές μας. Ένα όνομα που θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, δεν θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Θα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στις διμερείς σχέσεις.

Έτσι, λοιπόν:

Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την εθνική ιστορία μας.
Το όνομά μας είναι η ψυχή μας.
Δεν το διαπραγματευόμαστε.
Δεν το εκχωρούμε σε κανένα.

Χαιρετίζουμε με εθνική υπερηφάνεια το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 2.00 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουμε όλοι μαζί, μαζικά και αγωνιστικά. Διακηρύσσουμε με όλους τους Έλληνες ότι:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !

ΠΗΓΗ