Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Η εμφάνιση της Παναγίας στον κοσμοκαλόγερο Χατζηφλουρέντζο (ΒΙΝΤΕΟ) σημεια καιρων

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος εξιστορεί ένα θαύμα. Την εμφάνιση της Παναγίας στον κοσμοκαλόγερο Χατζηφλουρέντζο.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ. Νεόφυτος αναφέρει το περιστατικό της εμφανίσεως της Παναγίας στον Χατζηφλουρέντζο.

Έναν άνθρωπο που έζησε καλογερικά αν και ήταν έγγαμος.

Που ποθούσε τον Κύριο.

Ο Σεβασμιώτατος ακριβώς για αυτό τον πόθο που έκαιγε τον Χατζηφλουρέντζο λέει πως ενώ ο παππούς Χατζηφλουρέντζος ήταν έγγαμος και με πολλές υποχρεώσεις, αφού είχε 6 παιδιά, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή στην προσωπική του ζωή την μετάνοια και τον αγώνα στην πνευματική του πορεία.

Ζούσε ως πραγματικός μοναχός καλογερική ζωή.

Τι μας δείχνει όμως η ζωή που έζησε ο Χατζηφλουρέντζος;

Μας αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία πως η πνευματική ζωή και ο ασκητικός ορθόδοξος αγώνας δεν είναι τόπος αλλά τρόπος.

Τρόπος μετανοίας και προσευχής.

Και ο Θεός ευλόγησε τον δίκαιο άνθρωπο. Με τα έργα του στα παιδιά του και με την εκπλήρωση από τα παιδιά του των επιθυμιών του.

Ακούστε όμως από τα χείλη του Μητροπολίτη Μόρφου πως προείπε την κοίμηση του.

Η ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκονοίκου στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν η Αδελφή Ελισάβετ, κόρη του Γέροντος Χατζηφλουρέντζου, η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου, ο Κοινοτάρχης Μηλιάς Αμμοχώστου Αντώνης Καραντώνης και άλλοι συγχωριανοί που γνώρισαν από κοντά κατά τα παιδικά τους χρόνια τον άνθρωπο του Θεού Χατζηφλουρέντζο.

Πηγή βίντεο: Το κανάλι της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου http://www.immorfou.org.cy στο YouTube Επεξεργασία & Επιλογή: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

http://orthodoxplanet.com