*Ελπίζουμε και εμείς σύντομα να έχουμε έναν ηγέτη που να εκπροσωπεί επάξια την Ελληνορθόδοξη ιστορία μας και που δεν θα φοβάται να δείξει την αγάπη του για την Ορθοδοξία… 

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έδειξε για ακόμη μία φορά την λατρεία του στη Ορθοδοξία, αλλά και την φυσική του κατάσταση με αφορμή την γιορτή των Θεοφανείων που γιορτάστηκε την Πέμπτη, καθώς στη Ρωσία ισχύει το παλαιό ημερολόγιο. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες ο Ρώσος πρόεδρος τόλμησε και έκανε βουτιά στα νερά της λίμνης Σέλινγκερ, βόρεια της Μόσχας, αφού πρώτα έκανε το σταυρό του.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο που ακολουθούν ο Ρώσος Πρόεδρος φορώντας πάντα το σταυρό τους δεν διστάζει να βουτήξει στα παγωμένα νερά. Το πόσο κρύο κάνει φαίνεται όταν προσεγγίζει το σημείο φορώντας γούνινο παλτό και μπότες, αλλά και από την εμφάνιση των συνοδών τους και των παρευρισκομένων.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατέβηκε τα σκαλιά της ειδικής πλατφόρμας που είχε στηθεί, έκανε δύο βήματα, έκανε το σταυρό του, βούτηξε λίγο ακόμα περισσότερο στο νερό και στη συνέχεια βγήκε χωρίς να φανερώσει την παραμικρή ενόχλησή του από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πράγμα που δείχνει ότι διαθέτει άριστη φυσική κατάσταση.

Με την κίνηση του αυτή, ανήμερα των Θεοφανείων που συνηθίζει να κάνει ίσως και να θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους απανταχού Ορθοδόξους, αλλά και σε αυτούς που έσπευσαν να τον επικρίνουν με αφορμή τη σύγκριση του Χριστιανισμού με τον κομμουνισμό που έκανε πρόσφατα και ήταν λίγο άκομψη και άστοχη.

ΠΗΓΗ