Διηγείται πως οι Τούρκοι τον βασάνισαν για τις πεποιθήσεις του.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας με καταγωγή από την Λιβερά του Πόντου Ταμέρ Τσιλιγκίρ (Τσιλιγκίρης) συμβάλλει τόσο στην αφύπνιση των «ξεχασμένων Ελλήνων» του Πόντου και όλων των ελληνικών περιοχών που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή, όσο και στην ενημέρωση του πλανήτη για την γενοκτονία των Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων.

Ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ φυλακίστηκε για τις πολιτικές αλλά και εθνικές πεποιθήσεις του, περιγράφοντας, όπως διαβάσατε σε άλλο άρθρο, τα φρικτά βασανιστήρια που βίωσε στις τουρκικές φυλακές.

«Ένα από τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόμουν, έμενα κρεμασμένος από τα χέρια με το κορμί προς τα κάτω πάνω από 10 λεπτά και όταν με ξεκρεμούσαν δεν είχα πια κουράγιο να σταθώ στα πόδια μου. Άλλο βασανιστήριο ήταν η διαπέραση του σώματος με ρεύμα» είπε μεταξύ άλλων ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ, ο οποίος έχει δηλώσει ευθέως πως «η Τουρκία, κτίστηκε πάνω στο αίμα των Ελλήνων».

Ήταν επίσης κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Θεσσαλονίκη.

Ο Τσιλιγκίρ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μιλώντας στους συγκεντρωθέντες ανέφερε πως «πρέπει να τιμωρηθούν τα εγκλήματα της Γενοκτονίας και να δοθούν αποζημιώσεις στους απόγονους με προσαύξηση. Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για όλους όσοι ζουν εκεί και θέλουν να μάθουν τη μητρική γλώσσα, την ποντιακή διάλεκτο των Ελληνικών. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε θρησκευτικές καταπιέσεις».

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι κρυπτοχριστιανοί Έλληνες του Πόντου θα σηκώσουν σιγά-σιγά κεφάλι, ενώ θα αφυπνίζονται συνεχώς όλο και περισσότεροι. Η απελευθέρωση ελληνικών εδαφών από τον τουρκικό ζυγό κοντοζυγώνει, έστω και αν αυτό συμβεί, αρχικά, με την μορφή αυτόνομων επαρχιών-κρατιδίων.

Δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες του:

πηγή: triklopodia.gr