Με μεγάλη απήχηση πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Χιλιάδες Μακεδόνες βροντοφώναξαν: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!»
Μία άνευ προηγουμένου πορεία σε αριθμό, πάθος και παλμό από κατοίκους κάθε ηλικίας της Αλμωπίας συγκεντρώθηκαν στην έδρα του Δήμου την Αριδαία, διέσχισαν τους δρόμους της πόλης που κατέληξε στην πλατεία Αγγελή Γάτσου, του μεγάλου οπλαρχηγού της ελληνικής επανάστασης του 1821.

‘Οταν το ράσο είναι μπροστά η νίκη είναι βεβαία!

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε με το λόγο του ο ηγούμενος π. Παΐσιος της Ι.Μ. Αγίου Ιλαρίωνος, Προμάχων Πέλλας.

Μήνυμα του Μητροπολίτη αναγνώστηκε στην εκδήλωση όπως και ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο λόγος του κύριου ομιλητή, του νομικού κ.Κίτσου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε το ψήφισμα από την κα Ολυμπία Χουρσόγλου, και εψάλη από το πλήθος το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν θυροκολήσεις του ψηφίσματος στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών με την προσυπογραφή των 40 και πλέον Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Αθλητικών συλλόγων της Αλμωπίας

Το παρόν στο συλλαλητήριο έδωσαν εκπρόσωποι του συλλόγου Μακεδονομάχων, οι εκπρόσωποι της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Δόντσιος, Δημήτρης Γιουματζίδης, Γιώργος Τσαλμπούρης, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ.Βέσκος, Χρ. Μπάτσης και Απόστολος Ουργαντζόγλου, ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης, ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης, οι υποψήφ.βουλευτές Αγάθη Βουδρεσλή Μακρίδου και Διονύσης Σταμενίτης, ο Νίκος Θωμαϊδης, ο Γιάννης Οτουντζίδης όπως και εκπρόσωποι όλων των συλλόγων της Αλμωπίας.

πηγή: pellain-gr.blogspot.com