Αποτέλεσμα εικόνας για Αγιο Ορος: Εννέα χρόνια χωρίς τον γερ.Ιωσήφ – Μνημόσυνο στο Βατοπαίδι.

Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια εκοιμήθη ο αναβιωτής της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Ιωσήφ. Η αδελφότητα της Μονής την Παρασκευή 29/6/2018, τέλεσε σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνό του πνευματικού τους πατέρα, που με τις αρετές του, ενέπνεε μοναχούς, κληρικούς και κοσμικούς.

Το μνημόσυνο τέλεσε, στο καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και την Βατοπαιδινή Αδελφότητα.

Πλήθος κόσμου από την Ελλάδα την Κύπρο, την Ρωσία, και άλλες ορθόδοξες χώρες παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο και στο τρισάγιο που ετελέσθη στον τάφο του μακαριστού Γέροντα.

Το Σάββατο 30/6/2018 ετελέσθη θεία λειτουργία στη Μονή όπου αμέσως μετά, για τον Μακαριστό Γέροντα, μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ο οποίος εξήρε από τα χαρίσματα του Γέροντα, την ταπείνωση και την μετάνοια:

“Ο Γέροντας Ιωσήφ, είπε ο Σεβασμιότατος, είναι ένας άγγελος του Θεού ο οποίος δίδαξε την μετάνοια, την ταπείνωση σε όλους μας και τα δάκρυα”.

Ο καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ περιγράφοντας τον Γέροντά του και μιλώντας για τις αρετές του είπε:

«Πάντοτε προσπαθούμε να ζούμε με όσα μας δίδαξε ο Γέροντας Ιωσήφ και δοξάζουμε τον Θεό που μας έφερε στα πόδια αυτού του ανθρώπου, που για την αγάπη του Χριστού αγωνιζόταν μέχρι τέλους. Δεν είδαμε ποτέ αυτόν τον άνθρωπο να κατακρίνει, να παραπονιέται, ούτε και όταν τον συκοφαντούσαν. Είχε μόνιμο θείο έρωτα” είπε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, που πρόσφατα ολοκλήρωσε το βιβλίο του για τον ενάρετο Γέροντα και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Μονής.

Στο βιβλίο αυτό μάλιστα μπορεί κανείς να βρει στοιχεία από την προσωπικότητα του Γέροντα Ιωσήφ, που παρά τις διώξεις που υπέστη από τους ανθρώπους, εκείνος προστατευόταν από την αδιάλειπτη προσευχή του και από τα δάκρυα της μετανοίας του τα οποία δεν σταματούσαν ποτέ.

Ο Γέροντας Ιωσήφ που την πρώτη Ιουλίου κλείνει εννέα χρόνια από την κοίμησή του, άφησε την σφραγίδα του στην μοναχική ζωή, και λόγω του ασκητικού του φρονήματος και του Θείου έρωτα, ενέπνευσε πολύ κόσμο και κυρίως μοναχούς.

Ήταν παράδειγμα αληθινής αγάπης και μέχρι σήμερα όσοι είχαν την ευλογία να τον γνωρίσουν μιλούν για έναν μοναχό που μόνο έδινε, για έναν μοναχό που είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό, που δόξαζε για τους πειρασμούς και περίμενε εναγωνίως το θάνατο ως λύτρωση από την εξορία της επίγειας ζωής.

Η μακρά του διαδρομή, από την ημέρα που είδε το Χριστό, όταν ακόμη ήταν μικρό παιδί με το κοσμικό όνομα Σωκράτης, μέχρι και αργότερα που άρχισε να ανάβει μέσα του η φλόγα της επιθυμίας να γίνει Μοναχός, αποδείκνυε ότι δε μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο πέρα από ένας ενάρετος Μοναχός κι εργάτης του Θεού, που θα καθοδηγούταν διαρκώς από την Θεία Χάρη.

Οι συναναστροφές του με ασκητικές μορφές κυρίως του Αγίου Όρους, μέχρι και οι πειρασμοί που βίωσε στο νησί του στην Κύπρο, οι μετακινήσεις του μαζί με την αδελφότητα που είχε, ώσπου να φτάσει στο Βατοπαίδι, εμφάνιζαν σε κάθε βήμα τα σχέδια του Θεού, που δεν ήταν άλλα από το να αναβιώσει την Μονή Βατοπαιδίου, η οποία σύντομα έγινε μια από τις μεγαλύτερες Μονές της Ορθοδοξίας με την καθοδήγησή του και τις προσευχές του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγιο Ορος: Εννέα χρόνια χωρίς τον γερ.Ιωσήφ – Μνημόσυνο στο Βατοπαίδι.

Στο βιβλίο του Γέροντα Εφραίμ, περιγράφεται και ο διωγμός και οι συκοφαντίες που δέχθηκε ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ και οι αγώνες και το ασκητικό φρόνημα που μεταλαμπάδευσε ο Γέροντας Ιωσήφ στους μοναχούς του αλλά κυρίως φαίνεται ξεκάθαρα πως ένας απλός μοναχός και ταπεινός άνθρωπος έφτιαξε μια αδελφότητα που το έργο της σήμερα απέδειξε ότι όταν αφήσεις τον εαυτό σου στα χέρια του Θεού τα έργα σου είναι αποτελέσματα ευλογίας.

Αυτόν τον ενάρετο μοναχό μνημόνευσαν σήμερα μετά από εννεά χρόνια τα παιδιά του στην Ιερά Μονή, προσευχόμενοι όπως είπε και ο ηγούμενος της Μονής να του μοιάσουν.

πηγή: http://agios-dimitrios.blogspot.com/

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ – ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

…Αφού οι ισχυροί της γης απογοητευθώσιν τότε θα γίνει πόλεμος, που ουδέποτε έχει γίνει, αλλοίμονο στους ασεβείς κανείς δε θα απομείνει! Τότε η Ελλάς ουδέτερη και πάντα αδικημένη το δίκαιό της θα ζητεί και έτοιμη θα αναμένει χωρίς ν αναμιχθεί.

Και τότε θα μιλήσει όταν η σάλπιγξ του Θεού εκ του Ουρανού σαλπίσει, για να δικαιωθεί. Τότε τα Έθνη μεληδόν θα σφάζονται αγρίως στα όρια της Πόλεως για τα Στενά κυρίως.

Τότε θα πλεύσει και πνιγεί στο αίμα το μοσχάρι τότε θα εκκαθαρισθεί η ήρα απ το σιτάρι. Στη θάλασσα, όπου βρεθεί, πλοίο δεν θ απομείνει και από το αίμα η θάλασσα κοκκινωπή θα γίνει. Η Πόλις θα κατακαυτεί κι ίχνος δεν θα υπάρξει πλέον ανθρώπου υλιστή, γιατί πολλά έχει πράξει. Μόνος θα μείνει ο Ναός της του Θεού Σοφίας το στόλισμα της Νύμφης του Αγίας Εκκλησίας. Τρία ημερονύκτια θα διαρκέσει η μάχη όποιος εξέλθει ζωντανός μεγάλη τύχη θα χει!

Κράτη ομού δέκα οκτώ με πείσμα αγριεμένα θα σφάζονται αλλόφρονα στο αίμα βουτηγμένα. Την Τρίτη ημέρα ακριβώς όσοι εξαντλημένοι από την μάχη θ αποζούν, θα δούνε ξαφνιασμένοι εκεί ψηλά στον ουρανό στα δεξιά τα μέρη να λάμπει υπέρ τον ήλιον ένα μεγάλο αστέρι.

Και από τ αστέρι κάτωθεν ένας Σταυρός ν αστράπτει, πύρινος κατακόκκινος, κι έκπληκτα τα Κράτη θ ακούσουν εκ του ουρανού μια φωνή βροντώδη αγγέλου απροσδόκητον και θα σταθούν στο πόδι. Τα όπλα θα πετάξουνε στη γη και τρομαγμένοι τ αστέρι θα κοιτάξουνε σαν απολιθωμένοι. Σταθείτε θ ακουστεί φωνή. Σταθείτε επί τόπου Γιατί αρκετά εχύθηκε το αίμα του ανθρώπου. Σπεύσατε πάραυτα εκεί στα δεξιά τα μέρη το τόξο ακολουθήσατε που βγαίνει από τ αστέρι. Κι εκεί θα βρείτε άνθρωπον Άγιον δικόν Μου. Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν Μου. Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνει τα πρόβατα Μου, που γυρνούν έρημα δίχως στάνη. Νύκτα θ ακουστεί η φωνή, και ο κόσμος τρομαγμένος εκ της φωνής της σάλπιγγος θα μείνει σαστισμένος. Κι ευθύς το τόξο θα στραφεί προς νότον στην Ελλάδα που απ το φως το Ουράνιο θα φέγγει σαν λαμπάδα. Τότε θα καταφθάνουνε οι Πρέσβεις στην Ελλάδα ολόχαρη δε η Ελλάς με βία και γρηγοράδα, πρώτη τότε αυτή θα σηκωθεί με το στρατό της να εκπληρώσει ολόχαρη τον Ιερό σκοπό της.

Να καταλάβει αμαχητί, τα ιερά της μέρη που της τα πήραν οι εχθροί, που όλος ο κόσμος ξέρει. Τότε οι πρόσφυγες ομού από χαρά σκιρτώντες θα τρέξουνε εις τα μέρη τους σαν αετοί πετώντες. Τότε ο Έλλην Βασιλεύς, ο εκλεκτός Κυρίου εις πάντα θα ναι άριστος και επί της υφηλίου θα άρχει και θα διοικεί μετά δικαιοσύνης και η γη θα χαίρεται εκ διαρκούς ειρήνης.Τα όπλα τα πολεμικά θα γίνουν εργαλεία και άροτρα γεωργικά κι ειρήνη και ευτυχία θα βασιλεύσει πανταχού κι ως αδελφοί να ζώσι οι άνθρωποι επί της γης και δεν θα ερωτώσι ο εις τον άλλον άνθρωπον μήπως και είναι ξένος αλλά θα λέγεται αδελφός και εκ του Αδάμ το γένος.

Έλληνες ανανήψατε αυτή είναι η αλήθεια μη σας πλανούν οι άπιστοι πως είναι παραμύθια. Όλα αυτά θα γίνουνε η ώρα πλησιάζει το σύμπαν αναταράσσεται και σας δε σας τρομάζει; Η συμφορά που έρχεται τους ασεβείς να πλήξει και εκ της γης αλύπητα να τους αξαφανίσει. Πάρετε την απόφαση και λογικά σκεφθείτε να θέλετε να ζήσετε και αιώνια να σωθήτε όλοι μετανοήσατε στραφείτε προς τα θεία γιατί ουδεμία απ΄αυτήν υπάρχει σωτηρία. Ο πόλεμος που έρχεται ουδέποτε έχει γίνει τόσον μεγάλος και φριχτός και δε θα γενεί ειρήνη. Αν δεν εκαθαριστεί η ήρα από το σιτάρι και τα ζιζάνια θα καούν σαν το ξηρό χορτάρι.

*Απόσπασμα από το κείμενο

geroniosif2

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒    ΕΔΩ