Το μέλος του συμβουλίου για την εξωτερική και αμυντική πολιτική της FSB – Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας- υποστράτηγος ε.α. Αλεξάντρ Μιχαΐλοφ σημείωσε ότι αυτές οι κατηγορίες μοιάζουν πραγματικά να είναι για κατασκοπεία.

«Αλλά εμείς έχουμε με την Ελλάδα ομαλές και αρμονικές σχέσεις, για ποια κατασκοπεία εναντίον της μπορεί να γίνει λόγος, όλα γίνονται στην πραγματικότητα διάφανα» δήλωσε στην εφημερίδα VZGLYAD.

Σε σχέση με αυτό εξέφρασε την άποψη ότι πίσω απ’ αυτό βρίσκονται οι ΗΠΑ, οι οποίες μεταφέρουν την αντιπαράθεση των υπηρεσιών τους με τις ρωσικές και στην Ελλάδα:

«Σήμερα δεν υπάρχει στην Ευρώπη ούτε μια υπηρεσία πληροφοριών, η οποία να μη δρα υπό τον έλεγχο των Αμερικανών συναδέλφων τους. Αναμφίβολα οι Έλληνες υπηρετούντες στην υπηρεσία πληροφοριών συντονίζονται σε αυτά τα ζητήματα με τους Αμερικανούς. Δεν θυμάμαι ποτέ κάτι ανάλογο στις σχέσεις μας.

»Τα όποια σκάνδαλα δεν φέρνουν τίποτε καλό και όλα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθούν στη συνέχεια. Μπορεί να προκληθούν αρνητικές επιδράσεις για τις ρωσικές διπλωματικές και πληροφοριακές θέσεις στη Ελλάδα, καθώς η κατάσταση σε αυτήν τη χώρα καθίσταται λιγότερο ευνοϊκή».

ΠΗΓΗ: https://vz.ru/politics/2018/7/11/556526.html

defence-point.gr