Πηγαίνετε στο ναό! Πιστέψτε  – πηγαίνετε στο ναό! Ρίξτε έξω από το κεφάλι σας όλα αυτά που τραγουδάνε οι άλλοι στα αυτιά σας σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν, ή ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν «Θεό μέσα στην ψυχή».

Μην ακούτε    κανέναν. Ακούστε τον εαυτό σας, ακούστε την καρδιά σας.

Έχουν πει ότι η χριστιανική ζωή είναι βαρετή και άθλια; Σας διαβεβαιώνω, είναι ζωντανή και χαρούμενη. Έχουμε διακοπές κάθε μέρα! Κάποιος γνωστός μου είπε: “Λοιπόν, είδα το Πάσχα σου. Τι είναι τόσο δυνατό σε εσένα;” Επειδή το Πάσχα είναι η γιορτή των εορτών και στην πραγματικότητα υπάρχει μια συνεχής χαρά . Μόνο εσείς πρέπει να έρθετε στο ναό όχι με προκατάληψη, αλλά με ανοιχτή καρδιά.

Έχετε γεννηθεί και ζείτε σε μια ορθόδοξη χώρα, είστε περιτριγυρισμένοι από την ορθόδοξη κουλτούρα και τη νιώθετε, επειδή είναι δική σας. Για μια χιλιετία, τίποτα δεν άλλαξε στην καρδιά της χώρας. Η χώρα ήταν και παραμένει ορθόδοξη. Πηγαίνετε λοιπόν στο ναό, εκεί θα βρείτε τι θέλει ο Θεός από σας. Θα το μάθετε πολύ γρήγορα γιατί, σύμφωνα με τα λόγια του χριστιανού συγγραφέα, του φιλόσοφου και θεολόγου Τερτυλλιανού, η ψυχή του ανθρώπου είναι από τη φύση χριστιανική. Σταδιακά, μέσα σας, θα χτιστεί ένα πνευματικό σύστημα συντεταγμένων. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε για άλλους. Συνδέστε τον εαυτό σας με το Θεό! 

πηγή: apantaortodoxias

iliaxtida.wordpress.com