Θεσσαλονίκη - Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε -  Newsbomb - Ειδησεις - News

*Συγκλονιστική κατάθεση καρδιάς από μία Ελληνίδα που πονάει για την πατρίδα της και για τη Μακεδονία μας. Το ποίημα έχει γραφτεί εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, μέρα κατά την οποία όλοι οι Έλληνες πρέπει να δώσουμε το δυναμικό μας παρών και να βρωντοφωνάξουμε ότι: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»!

Ο μεγάλος πόνος για την πατρίδα έδωσε έμπνευση στην πρεσβυτέρα Δέσπ. Βασιλειάδου.

Αντλώντας δύναμη από την Παναγία, την πίστη της και την αγάπη για την πατρίδα, η Δέσποινα Βασιλειάδου από τη Δράμα, πρεσβυτέρα, μητέρα πέντε παιδιών και γιαγιά δύο εγγονιών, έγραψε ποίημα-κάλεσμα για τη Μακεδονία, το οποίο μελοποίησαν μέλη των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, εν όψει της θερμής υποδοχής που ετοιμάζουν στον Αλέξη Τσίπρα την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ.

«Το ποίημα ξεκίνησε με πόνο. Τον πόνο της αγάπης για την πατρίδα» περιγράφει στη «δημοκρατία» η κυρία Βασιλειάδου. Οπως λέει συγκινημένη, έχει αντικειμενική δυσκολία να παρευρεθεί στο συλλαλητήριο. «Με πειράζει που δεν θα είμαι παρούσα στον αγώνα για την πατρίδα. Διότι εγώ έτσι βλέπω και έτσι νιώθω το συλλαλητήριο, ως μια μεγάλη προσπάθεια, έναν αγώνα ανατροπής της εκχώρησης του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας» σημειώνει.

Ετσι, λοιπόν, της ήρθε μια σκέψη. «Σκέφτηκα να γράψω ένα ποίημα, για να ακουστεί στο συλλαλητήριο. Ομως, το συγκεκριμένο συλλαλητήριο δεν θα έχει εξέδρα, ούτε θα υπάρχουν ομιλητές. Ετσι, η επόμενή μου σκέψη ήταν να γράψω ένα ποίημα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσω του διαδικτύου ως κάλεσμα στη συγκέντρωση. Ετσι κι έγινε» εξιστορεί. Η ίδια λέει ότι προσευχήθηκε στην Παναγία για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο της. «Μετά την προσευχή, έπεσα να κοιμηθώ. Ξύπνησα στις 3 τα ξημερώματα, πήρα χαρτί και μολύβι και άρχισα να γράφω. Ούτε κατάλαβα για πότε έγραψα τους στίχους» αναφέρει.

Μέλη των χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία μαζί με παμμακεδονικές ενώσεις, φορείς και οργανώσεις διοργανώνουν στις 8 Σεπτεμβρίου συλλαλητήριο, προκειμένου να βροντοφωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είδαν τους στίχους της και τους μελοποίησαν.

Ενδεικτικά, ορισμένοι από τους στίχους είναι οι εξής:

«Στη Θεσσαλονίκη μας την πόλη τη σπουδαία
και πάλι θ’ ανταμώσουμε να γίνουμε παρέα.
Ενας υπέροχος δεσμός, μια ιερή πορεία,
για να βροντοφωνάξουμε για τη Μακεδονία.
Θα ‘ναι του Σεπτέμβρη στις 8, σας δίνουμε σημάδι.
Σύναξη στο Βελλίδειο στις 7 το βράδυ.
Γιατί είναι ντροπή και όνειδος για όλη την οικουμένη.
Η αλήθεια όταν σπιλώνεται, ο σπίλος παραμένει. 
Πώς να αντέξει η καρδιά τούτη την προδοσία;
Τ’ ανόητα χαμόγελα από την ηγεσία.
Τα θλιβερά προσύμφωνα θα μείνουνε στο προ.
Θα δούμε τη ματαίωση και θα ‘ναι οριστικό.
Πιστέψτε, Συνέλληνες θα στήσουμε γιορτάσι.
Τούτο το νομοσχέδιο ποτέ δεν θα περάσει».

Ντόνια Κανιτσάκη

ΠΗΓΗ