Αυτή την φορά δεν θα μιλήσουμε για κρίση… για μνημόνια…για το Σκοπιανό.

Αυτό που καταγράφεται τελευταία στα πρακτορεία ειδήσεων στην χώρα μας δεν έχει προηγούμενο.

Οι παραπάνω ειδήσεις έρχονται με διαφορά μερικών ωρών.

Δυο κοπέλες κακοποιημένες και πεταμένες σε χωράφι και δρόμο…λες και είναι ζώα.

Αν συνυπολογίσεις αυτά που γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα και δεν καταγράφονται, εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι στη χώρα μας διαμορφώνονται πολύ πολύ επικίνδυνες συνθήκες.

Όσο εμείς ασχολούμαστε με τις περικοπές συντάξεων, τους θεσμούς, τις πολιτικές υποσχέσεις και το πότε θα γίνουν εκλογές, την ίδια ώρα γύρω μας άνθρωποι μεταμορφώνονται σε κτήνη….σε διάστημα κρίσιμο για τη χώρα.

Η στιγμή που μας βάζουν απέναντι στα σώματα ασφαλείας, είπαμε και πρόσφατα, είναι εκ του πονηρού.

Μέσα από τέτοια γεγονότα σαν τα παραπάνω, μέσα από επετείους που έχουμε μπροστά μας, αντιλαμβάνεσαι το πονηρό της υπόθεσης και πως μπορεί να εξελιχθεί μια κατάσταση.

Και αν όχι σήμερα, αν όχι αύριο….κάποια στιγμή θα γίνει, είναι ένα από τα αναπόφευκτα γεγονότα που θα συναντήσουμε και θα πούμε σε άλλο άρθρο γιατί είναι αναπόφευκτο.

Σκέψου λοιπόν ότι από τη μία έχουμε να κάνουμε με ακροαριστερές οργανώσεις εκπαιδευμένες στην αστική μάχη, από την άλλη με εγκληματικές ομάδες Ρομά οι οποίες ζουν σε καταυλισμούς/κέντρα εκπαίδευσης, όπως είναι το Ζεφύρι και είναι, όπως βλέπουμε κάθε τόσο, ικανές για τα πάντα…..πραγματικά για τα πάντα!!!

Και τέλος, λίγο πιο πέρα συναντάμε τις μεταναστευτικές ροές, μέσα από τις οποίες εισέρχονται ετοιμοπόλεμοι άνδρες, νεαρής ηλικίας κυρίως, αντίπαλοι του καθεστώτος Άσαντ, κάποιοι αν δεν γνωρίζουν ας μάθουν ποιοι είναι αυτοί οι άνδρες και τι έχουν κάνει, έχουν πλούσιο βιογραφικό που θα ζήλευαν μεγάλοι εκτελεστές άλλων εποχών.

Αυτό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στην….. ψηφιακή Ελλάδα και κάθε είδηση, όπως είναι οι παραπάνω ειδήσεις, είναι ένα καμπανάκι σε όλους μας.

Αλλά ποιος ακούει αυτό το καμπανάκι;

Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε…. και ουσιαστικά να αποδεχόμαστε μέσα από την σιωπή να βιάζονται νέες κοπέλες και να πετιούνται στα χωράφια ξεψυχώντας;

Καταλαβαίνουμε σε πόσο σκ@@@ κοινωνία ζούμε;;;;

Μπορείτε μερικοί να το καταλάβετε;;;

Μόνο όσοι έχουν ζήσει κοντά στο Ζεφύρι και στα γκέτο των Ρομά καταλαβαίνουν τι συνθήκες επικρατούν.

Όπως και όσοι ζουν κοντά στις περιοχές γκέτο στο κέντρο της Αθήνας.

Έτυχε να μείνω για ένα διάστημα στο Μενίδι, για όσους δεν γνωρίζουν είναι δίπλα στο Ζεφύρι και είχα μια εικόνα για το τι επικρατούσε στην περιοχή.

Απλά έτρεμες να κυκλοφορήσεις στους δρόμους του Μενιδίου και των γύρω περιοχών… όχι μόνο το βράδυ αλλά και την ημέρα…

Το Μενίδι και οι γύρω περιοχές είναι μέρη με κατεστραμμένους νέους από τα ναρκωτικά, νέοι που έρχονταν και από άλλα μέρη της Αθήνας για να ψωνίσουν στο «σούπερ μάρκετ» Ζεφύρι.

Ένα «σούπερ μάρκετ» που διακινεί το θάνατο και που μπορείς να βρεις ότι δεν μπορείς να βρεις σε όλη την Αθήνα.

Ένα γκέτο που η αστυνομία πατάει μια φορά στα δέκα χρόνια…και στην περίπτωση που σκοτωθεί κάποιος.

Βασικά , η Ελλάδα η ίδια μετατρέπεται σταδιακά σε ένα γιγάντιο γκέτο και στελεχώνεται με ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα για την ζωή του άλλου.

Αν πεθάνει αυτή η κοπέλα που πέταξαν στο χωράφι, που μπορεί να ήταν η κόρη σου, η κοπέλα σου, η φίλη σου……….. τι θα γίνει;

Θα βρεθεί κάποιος να τα σπάσει για αυτήν; Να ρίξει μολότοφ που θα γράφουν το όνομα της στα Ματ ή μήπως αυτά γίνονται, όπως θα δούμε προσεχώς, στο όνομα ενός Αλέξη και ενός Φύσσα;

Από την άλλη, οι δυνάμεις καταστολής γιατί δεν εισβάλουν στα κέντρα κατάρτισης εγκληματικής και απάνθρωπης συμπεριφοράς και να βάλουν…. λουκέτο;

Να κάνουν ασύστολη χρήση χημικών, να ρίξουν ξύλο στους θερμόαιμους και να συλλάβουν τις εγκληματικές ομάδες που ζουν μέσα αυτό.

Όπως έπραξαν πριν μερικές ημέρες στη ΔΕΘ...χτυπώντας και συλλαμβάνοντας «εγκληματικά στοιχεία» που αντιστέκονται στο ξεπουλήματος του ονόματος;

Συμπέρασμα…

Κράτος δεν υπάρχει…και όταν δεν υπάρχει κράτος, όλα λειτουργούν στον αυτόματο και επίσης όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Παραπάνω εντοπίζονται οι κίνδυνοι για όταν σπάσει αυτή η λεπτή κλωστή.

Είναι τρεις σταγόνες που μπορούν όμως αν ενωθούν να γίνουν χείμαρρος.

Αλλά δεν είναι μόνο τρεις… και είναι λόγοι ικανοί για να σε κάνουν να μην εμπιστευτείς την ασφάλεια τη δική σου και…. των δικών σου στη μέριμνα του κράτους.

Η νέα τάξη θα περάσει πρώτα μέσα από την αταξία, δηλαδή μέσα από ομάδες/ορδές που την αταξία την έχουν για σημαία και ζουν μέσα σε(από) αυτήν.

Το ξαναλέω και βέβαια είναι προσωπική μου άποψη, πασπαλισμένη όμως με στοιχεία που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα…. ΔΕΝ καλλιεργούν άσκοπα την έχθρα μας απέναντι στην αστυνομία…ΤΩΡΑ.

Λίγο πριν τις παραπάνω επετείους…

Αυτά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, όπως μάθαμε ήταν εντολές από ψηλά…που εκτέλεσαν ως συνήθως με ζήλο οι δυνάμεις ασφαλείας, για αυτό εκπαιδεύονται άλλωστε και για όσους έχουν πάει σε συγκεντρώσεις, ξέρουν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για χρήση τέτοιας βίας την συγκεκριμένη ημέρα.

Το ζήτημα είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο…δεν μπορούν οι πολλοί να μένουν αδιάφοροι μπροστά σε αυτό που γίνετε το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Αυτοί προχωράνε το πλάνο τους, γιατί η πλειοψηφία εδώ στην Ελλάδα είναι απούσα από τις εξελίξεις, μένει παντελώς αδιάφορη, δεν μας νοιάζει…απλά δυο τρεις φιλοσοφίες μετά από κάθε τραγωδία και αυτό ήταν…..δεν μας απασχολεί ουσιαστικά για το αν ο δίπλα μας ξαφνικά βρεθεί πεταμένος ή καμένος στο χωράφι, αρκεί να αλλάξει χέρια η εξουσία, αρκεί να βγούμε από την κρίση, αρκεί να έρθουν επενδύσεις, αρκεί να έχουμε ανάπτυξη, θετικούς δείκτες…….αρκεί απλά να μην διαταραχθεί η καθημερινότητά μας.

Δεν πάει όμως έτσι….

Οι συντάξεις θα κοπούν.. η κρίση θα βαθύνει, δεν στο λένε ακόμη το κρατάνε και αυτό για έκπληξη και όλα αυτά γιατί πάψαμε να είμαστε άνθρωποι, ξεχάσαμε πως είναι….δεν εργαζόμαστε καθόλου επάνω σε αυτό, δεν δουλεύουμε με τον εαυτό μας προς αυτή την κατεύθυνση…αλλά το χειρότερο είναι πως μερικοί ούτε καν το αντιλαμβάνονται.

Ξεχάσαμε τις προτεραιότητές μας μέσα στον σκοταδισμό της ψηφιακής Ελλάδας και αυτή μας η παράλειψη στοιχίζει ζωές.

Πηγή minitrue.gr

averoph.wordpress.com