Σχετική εικόνα

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ

Οι προσπάθειες κύκλων να δημιουργήσουν κλίμα κατά Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακιωτών προσφύγων

Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Οταν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ προσερχόταν στην κάλπη που βρισκόταν σε ένα σχολείο για το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, είδαμε όλοι με έκπληξη ότι στον τοίχο της αίθουσας ήταν αναρτημένος χάρτης με την «Ενωμένη Μακεδονία». Τι σημαίνει αυτό; Oτι τα παιδιά στη γειτονική χώρα γαλουχούνται με το εθνικό τους «όραμα», που είναι να κερδίσουν τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, και με όχημα το κράτος τους, που ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», να επιδιώξουν τις επόμενες δεκαετίες να προσαρτήσουν τη «Νότια Μακεδονία» ή τη «Μακεδονία του Αιγαίου», όπως την ονομάζουν οι ίδιοι, και τη «Μακεδονία του Πιρίν», δημιουργώντας έτσι την «Ενωμένη Μακεδονία».

Οσους επαναπαύονται λέγοντας ότι εμείς είμαστε μεγάλο και στρατιωτικά ισχυρό κράτος και άρα δεν μπορεί να μας απειλήσει ένα μικρό κράτος όπως τα Σκόπια τούς καλώ να αναλογιστούν τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τους Σκοπιανούς όλες αυτές τις δεκαετίες, τους καλώ να αναλογιστούν τον λόγο για τον οποίο δεκάδες αξιωματούχοι της Δύσης, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., των ΗΠΑ, της Γερμανίας και πόσοι άλλοι έκαναν παρέλαση από τα Σκόπια τις παραμονές του δημοψηφίσματος για να στηρίξουν το «ναι» και τον Ζάεφ.

Τους καλώ επίσης να αναλογιστούν τον λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, το απομεσήμερο, ζητώντας τους να απευθύνουν έκκληση προς τους Αλβανούς να προσέλθουν στις κάλπες, επειδή τα… χαμπάρια δεν ήταν καλά όσον αφορά τη συμμετοχή.

Αραγε τι ανταλλάγματα έταξαν στον Ράμα για να σπεύσει να αγωνιστεί για τον ψευδομακεδονισμό, ενώ ο ίδιος είναι Αλβανός; Αραγε ποιος θα πληρώσει το αντάλλαγμα, μήπως η Ελλάδα με αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, που θα ανοίξει την πόρτα για αναγνώριση του ψευδοκράτους, με την ευνοϊκή για τα Τίρανα χάραξη της ΑΟΖ στο βόρειο Ιόνιο και, τέλος, με την ικανοποίηση των συνεργατών των ναζί και των φασιστών, εξωμοτών Τσάμηδων;

Οσον αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, περισσότεροι από το 70% των ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους επέλεξαν την αποχή ή ψήφισαν «όχι», εκθέτοντας τον Ζάεφ ότι κινείται ερήμην και κόντρα στη βούληση των πολιτών. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι και στην Ελλάδα περίπου το 70% των πολιτών με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για άλλους λόγους λένε «όχι» οι Σκοπιανοί, για άλλους οι Έλληνες.

Οι Σκοπιανοί λένε «όχι» επειδή τα θέλουν όλα, οι Έλληνες λένε «όχι» επειδή δεν θέλουν να ξεπουλήσουν την Ιστορία τους και να θέσουν σε κίνδυνο την πραγματική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Σε εκείνους που προσπαθούν να κρύψουν την προδοσία των Πρεσπών με λογικά άλματα, όπως ότι οι ακραίοι σε Σκόπια και Ελλάδα ταυτίζονται, έχω να πω το εξής: Οι ακραίοι στα Σκόπια ταυτίζονται με τον μισό και πλέον ΣΥΡΙΖΑ, που αποκαλεί τα Σκόπια χρόνια τώρα σκέτο «Μακεδονία». Αυτό θέλουν κι αυτοί, το σκέτο «Μακεδονία». Αρα, καλό είναι να μη μιλούν στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί. Ο πραγματικός συνοδοιπόρος τους είναι ο Γκρούεφσκι και οι συν αυτώ.

Πάμε τώρα και στα καταδικά μας. Στην πραγματική Μακεδονία υπάρχουν «εστίες» των Ψευδομακεδόνων των Σκοπίων, που καλλιεργούν τον ψευδομακεδονισμό και στην ελληνική επικράτεια. Μάλιστα, οι κύκλοι αυτοί προσπαθούν να ενσπείρουν μίσος ανάμεσα στους σλαβοφώνους, τους λεγόμενους ντόπιους της Μακεδονίας, και στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί κυρίως μετά το 1923, με την ανταλλαγή των πληθυσμών, δηλαδή τους Ελληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας, με το επιχείρημα «εσείς είστε ξενόφερτοι, ήρθατε εδώ και μας πήρατε τα χωράφια μας».

Εδώ, λοιπόν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Εμείς ήλθαμε στη Μακεδονία και πήραμε μικρό μόνο μέρος των περιουσιών των ανταλλάξιμων μουσουλμάνων, αφήνοντας πίσω στις πατρίδες μας περιουσίες πολύ μεγαλύτερης αξίας. Άρα η Μακεδονία, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, δέχτηκε στην αγκαλιά της τους Ελληνες ανταλλάξιμους και, φυσικά, δεν είμαστε ξένοι στη δική μας πατρίδα.

Σε όλους τους αγώνες ο προσφυγικός Ελληνισμός έδωσε το βροντερό «παρών» και πλήρωσε μεγάλο τίμημα αίματος και ζωής.

Να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε αγώνες και να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη Μακεδονία απέναντι σε εκείνους που υπογράφουν προδοτικές συμφωνίες και εκχωρούν όνομα, γλώσσα και ταυτότητα, απέναντι στους Ψευδομακεδόνες που σφετερίζονται την Ιστορία και θέλουν να δημιουργήσουν την «Ενιαία Μακεδονία», και απέναντι στους «νονούς», δηλαδή σε εκείνους που ανακάλυψαν τον ψευδομακεδονισμό και τον στηρίζουν για παραπάνω από έναν αιώνα.

Δεν θα τους περάσει, δεν θα περάσετε. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Έλεος.

dimokratianews 06.10.2018

http://aktines.blogspot.com