Θεωρώ σωστό να προειδοποιήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι, πρέπει να πάψουν πια να έχουν ψευδαισθήσεις. Να μην πιστεύουν πως η χώρα θα επανέλθει σε μία βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, με τη ληστεία των μνημονίων.

Άποψη – από Σερένα Νομικού

Η αξιότιμη κυρία πρωθυπουργός, αριστερή και κομμουνίστρια, είχε δηλώσει κάποτε πως «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία». Μετά τις 20 Αυγούστου όμως, κατά τους ισχυρισμούς του συζύγου της, πήραν και την εξουσία, οπότε εκλείπει πια η δικαιολογία. Το θέμα τώρα είναι τι έκανε αφού πήρε την εξουσία, ενθυμούμενη τα εξής λόγια της από μία συνέντευξη που έδωσε:

«Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να αλλοτριωθεί από την εξουσία, μπορεί να το πετύχει πολύ εύκολα. Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, με την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Πρέπει να δουλέψεις πολύ με τον εαυτό σου για εσωτερική ισορροπία και αυτογνωσία, για να ξέρεις κάθε στιγμή από πού ξεκίνησες και πού πηγαίνεις. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς… Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;» (πηγή).

Σοφά λόγια κατά την ταπεινή μου άποψη. Κανένας δεν είναι τόσο δυνατός, ώστε να υπερνικήσει την αυταρέσκεια του, το ναρκισσισμό του, το είδωλο του εαυτού του. Ούτε βέβαια η συμπαθής κυρία που έπαψε πια να είναι κομμουνίστρια, κρίνοντας από τις εμφανίσεις της μαζί με το «μεγαλοφυή αμοραλιστή» και σύζυγό της, όπως τον έχουν αποκαλέσει πρόσφατα (πηγή). Φυσικά ούτε λόγος να εμφανιστεί στην καμένη γη στο Μάτι ή να υπερασπιστεί την πατρίδα, την ιδεολογία της και τη Μακεδονία, όταν την καλούν σε επίσημες δεξιώσεις στην Αμερική που το μόνο ενδιαφέρον είναι το είδος της τουαλέτας που φοράει.

Όσο για τα μνημόνια και τις άλλες παραχωρήσεις, σίγουρα δεν υπογράφει μυστικά ο πρωθυπουργός, όπως υπονοεί η φωτογραφία. Ελπίζω μόνο να μην παρεξηγηθεί, αφού ο λόγος που την επέλεξα είναι για να γελάσουμε, ξεχνώντας για λίγο τα μαρτύρια μας. Δυστυχώς είναι θλιβερό γεγονός πως οι κατ’ επίφαση κομμουνιστές χάνονται, όταν τους προσφερθούν τα προνόμια της εξουσίας. Ειδικά όταν τους χαϊδεύει το μάγουλο η εγχώρια, απίστευτα διεφθαρμένη και κρατικοδίαιτη πλουτοκρατία, αμείβοντας τους αφειδώς για τις υπηρεσίες τους. Όσον αφορά το τι έκανε την εξουσία το ζευγάρι, όταν επιτέλους την πήρε, η απάντηση είναι μονολεκτική: τη ρευστοποίησε στα σαλόνια της διαπλοκής και της διαφθοράς, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια αυτούς που του την πρόσφεραν. Εμένα, εσάς τους ψηφοφόρους της, όλους μας.

Στα πραγματικά σοβαρά τώρα θέματα, θέλω να υπενθυμίσω με τη σειρά μου πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την Ελλάδα, ενώ όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα. Η πατρίδα μας έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, καθώς επίσης πολιτισμικής της κατάρρευσης και δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόμμα που να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με όλα αυτά τα προβλήματα.

Μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε όλοι μαζί, κόμματα και Πολίτες, τη θλιβερή κατάσταση, στην οποία έχουμε οδηγηθεί, ίσως υπάρξει μία αμυδρή ελπίδα για το μέλλον. Μόνο υπό αυτήν την προϋπόθεση ενεργοποιείται ολόκληρο το Έθνος απέναντι στους κινδύνους, ενώνεται και κυριολεκτικά μεγαλουργεί. Εάν όχι, η κατάρρευση δυστυχώς ολοκληρώνεται και το Έθνος διαλύεται ολοσχερώς. Καταλήγει τελικά στα σκουπίδια της ιστορίας λεηλατημένο, εξαθλιωμένο και ανίκανο να αμυνθεί απέναντι στις δυνάμεις που το ωθούν στην εξαφάνιση του. Τιε γερμανικές δυνάμεις στην περίπτωση μας, οι οποίες προσπαθούν να μας υποτάξουν, εκμηδενίζοντας την αυτοπεποίθηση μας με την εκούσια αποδοχή της διαστρέβλωσης της ιστορίας μας στο θέμα της Μακεδονίας.

Ως εκ τούτου, θεωρώ σωστό να προειδοποιήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι, πρέπει να πάψουν πια να έχουν ψευδαισθήσεις. Να μην πιστεύουν πως η χώρα θα επανέλθει σε μία βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, με πρόγραμμα τα ληστρικά μνημόνια και υπό γερμανική κατοχή. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον, με την εισπρακτική πολιτική που επιβάλλεται και με εντελώς κατεστραμμένο τον παραγωγικό της ιστό. Πόσο μάλλον με νέες μειώσεις των δημοσίων δαπανών, οι οποίες προκαλούν διπλάσια πτώση του ΑΕΠ, σχετικά με τους φόρους, ενώ η φοροδοτική ικανότητα των Πολιτών έχει σχεδόν μηδενισθεί και το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Οι Έλληνες πρέπει να πάψουν επίσης να ελπίζουν ότι, με νέες εκλογές, καθώς επίσης με μία καινούργια κυβέρνηση, θα λυθούν τα προβλήματα τους. Εκτός του ότι θα πρόκειται για μία επανάληψη του πειράματος της διετίας 2012-2014, όπου ως γνωστόν θεωρείται ως ο ορισμός της ανοησίας κατά τον Αϊνστάιν, οι συνθήκες είναι κατά πολύ δυσμενέστερες από τότε.

Ακόμη χειρότερα όταν το ευρύτερο περιβάλλον της πατρίδας μας, ολόκληρος ο πλανήτης δηλαδή και όχι μόνο η Ευρώπη, ευρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, απειλούμενος από αλλεπάλληλα κραχ που θα τον βύθιζαν στο χάος. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι, αρκεί μία μικρή σπίθα για να ξεσπάσει μία καταστροφική πυρκαγιά, με συνέπειες που είναι αδύνατον να προβλεφθούν. Υπενθυμίζω πάντως εδώ τα εξής από το άρθρο του κ. Βιλιάρδου (πηγή) :

«Η εξυπηρέτηση των παλαιών δανείων με νέα, καθώς επίσης με συνεχώς μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, οδηγεί στην καταστροφή και στο χάος – μέσα από κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις, οι οποίες θα ξεσπάσουν νομοτελειακά όταν οι Έλληνες χάσουν τα πάντα, αδυνατώντας πλέον ακόμη και να επιβιώσουν».

Το άρθρο μου αυτό δεν είναι απαισιόδοξο, αφού πιστεύω πως ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας σήμερα είναι η ουτοπική ελπίδα των Πολιτών της. Μία ελπίδα που συντηρούν πολύ έξυπνα οι δανειστές, επειδή εξυπηρετεί όσο τίποτα άλλο τα συμφέροντα τους. Τη συντηρεί επίσης η κυβέρνηση, όπως και τα άλλα πολιτικά κόμματα εξουσίας, επειδή φοβούνται την τιμωρία, εάν ξυπνήσουν οι Έλληνες και αντιδράσουν. Η ελπίδα αυτή, καθώς επίσης η εκκωφαντική σιωπή των αμνών που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι δηλητήριο για το μέλλον μας. Επομένως δεν πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

πηγή: analyst.gr/