Αποτέλεσμα εικόνας για Οι κάτοικοι ξαναστήνουν τον Σταυρό που κατεδάφισαν στην Λέσβο. Απούσα η πολιτεία και η διοικούσα εκκλησία

Μετά την θρασύτατη ενέργεια αγνώστων, οι οποίοι κατέστρεψαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον τσιμεντένιο σταυρό που είχε τοποθετηθεί στη βραχώδη ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης και επειδή ουδείς αρμόδιος κρατικός φορέας δεν ασχολήθηκε αποφάσισαν να ασχοληθούν οι ίδιοι οι πολίτες της Λέσβου.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατία ο συγκεκριμένος σταυρός δημιουργήθηκε το καλοκαίρι χάρη στο μεράκι κάποιων χειμερινών κολυμβητών, οι οποίοι κάνουν τα μπάνια τους στη συγκεκριμένη ακτή, που βρίσκεται στην περιοχή Τσαμάκια. Οι συγκεκριμένοι πολίτες μάλιστα έφτιαξαν μία δυνατή τσιμεντένια κατασκευή και πλήρωσαν οι ίδιοι τα έξοδα.

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η κίνηση δεν άρεσε σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που δρουν στη Λέσβο, οι οποίες αμέσως μετά τη δημιουργία του σταυρού ζήτησαν την απομάκρυνσή του…

Υπενθυμίζεται η οργισμένη αντίδραση της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», τα μέλη της οποίας χαρακτήρισαν την τοποθέτηση του σταυρού «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»…

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση τότε ανέφερε: «Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες) να προσέρχονται για κολύμβηση.

Η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο), αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»…

Ωστόσο, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο απίστευτος βανδαλισμός και ενώ η Πολιτεία αρνείται να πάρει θέση, οι κάτοικοι της Λέσβου δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες ο σταυρός θα ξαναχτιστεί, αυτή τη φορά με πιο γερά θεμέλια.

Απλοί πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και εμφανίζονται αποφασισμένοι να συμβάλουν οικονομικά για να βρεθεί ξανά ο σταυρός, το σύμβολο της Ορθοδοξίας, στη θέση του.

Μάλιστα, το facebook τα τελευταία 24ωρα έχει κατακλυστεί από ομάδες και χρήστες που διαμηνύουν ότι ο σταυρός θα ξαναχτιστεί.

Είναι το λιγότερο ύποπτη η σιωπή που τήρησαν Εκκλησία, βουλευτές, κόμματα,

Αυτοδιοίκηση και media για την απίστευτη βεβήλωση του συμβόλου της χριστιανοσύνης στη Λέσβο.

Ο ιερός σταυρός (που, εντελώς συμπτωματικά, δεν ήθελαν κάποιες ΜΚΟ) γκρεμίστηκε, αλλά ουδείς ενοχλήθηκε και αντέδρασε.

ΠΗΓΗ

http://yiorgosthalassis.blogspot.com