*Από το βιβλίο: «Το Μύρο του Αγίου Δημητρίου – Ιστορία και σύγχρονα θαύματα»

~ Αυτό το γράμμα εξομολόγηση είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να ευχαριστήσω τον προστάτη της πόλης μας Άγιο Δημήτριο, που μας παρουσιάσθηκε στην οικογένειά μου, κάνοντας το θαύμα στον πατέρα μου.

Τον Οκτώβριο του 2011 μάθαμε πως πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας, μορφή καρκίνου πολύ δύσκολη. Ήμασταν σοκαρισμένοι από τη διάγνωση, την δύσκολη κατάσταση και πως άλλαξε η ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη. Όλο τον μήνα μείναμε στο νοσοκομείο, προσπαθώντας οι γιατροί να τον βοηθήσουν να ζήσει. Τους ευχαριστώ πολύ, όμως οι γιατροί είναι άνθρωποι… Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος, ο Θεός όμως προνοεί και ξέρει τι θα είναι καλό για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Παρά την δυσκολία της κατάστασης δεν έχασα στιγμή την πίστη μου πιστεύοντας πως αυτό που μας συμβαίνει είναι δοκιμασία για όλους μας. Ευχόμουν, εύχομαι και προσεύχομαι καθημερινά για την υγεία του και την ψυχή του.

Ο Άγιος Δημήτριος μας βοήθησε πολύ, εισακούοντας τις προσευχές μας. Μέσα από κάποιες συμπτώσεις οδηγήθηκα το Σάββατο 29/10 στην εκκλησία για να ζητήσω μύρο από έναν παπά. Μετ’ εμποδίων, τελικά πήρα μύρο και γύρισα σπίτι γεμάτος χαρά και αισιοδοξία, πιστεύοντας βαθειά μέσα μου σε ένα θαύμα. Είχε 2 μέρες που είχαμε γυρίσει σπίτι και υπέφερε από πόνους σε όλο του το σώμα… έζησα την πλήρη ταπείνωση σε όλο το μεγαλείο της, γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο που έσπαγε πέτρα και είχε φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να περπατήσει. Έτσι αλείφοντάς τον με το μύρο όπου πονούσε (πιο πολύ στην κοιλιά) προσευχήθηκα για ένα θαύμα. Ξαφνικά, σηκώνεται μόνος του από το κρεβάτι, βλέπω να τρέχουν υγρά από την κοιλιά του και μου λέει:

«Έγινε θαύμα, είδα τον Άγιο στον ύπνο μου και πετάχτηκα».

Εκείνη την ημέρα, δόξα τω Θεώ, έχασε 2 κιλά υγρά τα οποία μαζεύονταν στην κοιλιά του από την εγχείρηση χωρίς να το καταλάβει ούτε ο γιατρός που τον εξέτασε πριν φύγει από το νοσοκομείο στις 27/10.

Όταν τον πήγαμε στο νοσοκομείο οι γιατροί απόρησαν και θαύμασαν το περιστατικό, οι οποίοι δεν είχαν λόγια να πουν για το δικό τους σφάλμα που τον άφησαν να φύγει. Οι ίδιοι μας είπαν πως τα υγρά ήταν τόσα πολλά που αν έσκαγαν μέσα του θα πέθαινε από αυτό! Μετά από αυτό το θαύμα, πιστέψαμε πιο πολύ ακόμα πως ο Θεός προνοεί και πως ο Θεός είναι ο γιατρός που μας «στέλνει» μία δοκιμασία για να δοκιμαστεί η πίστη μας και ο εαυτός μας.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ασθένειας στο σπίτι μου, αυτό που ξέρουμε είναι πως «ότι θέλει ο Θεός θα γίνει». Προσευχόμαστε να δίνει δύναμη και κουράγιο στον πατέρα μου, ο οποίος προσπαθεί πολύ!

Σ. Αριστοτέλης – Πολίχνη Θεσσαλονίκης

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒    ΕΔΩ