Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γεωργιος ο χοζεβιτης

Σήμερα, αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Κυπρίου οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γεωργίου του Χοζεβίτου. 

Ο Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης έζησε τον 6ο αιώνα μ.Χ. Γεννήθηκε στα Λεύκαρα  από ευσεβείς γονείς. Αργότερα, όταν οι γονείς του πέθαναν, ο Γεώργιος πήγε στην Παλαιστίνη για να συνάντησει στη Λαύρα του Καλαμώνος τον αδελφό του Ηρακλείδη, ο οποίος μόναζε εκεί.

Οδηγήθηκε στην περίφημη  Μονή του Χοζεβά, όπου αποδύθηκε σε σκληρούς πνευματικούς αγώνες, ώστε να γίνει υπόδειγμα στους ασκούμενους αδελφούς και πατέρες. Με τα θαύματά του και με τα θεόπνευστά του  λόγια, η χάρις του Θεού παρηγόρησε και έσωσε πολλούς.

Όπου επισκιάζει η χάρη και ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος, οι άνθρωποι γίνονται πνευματοφόροι και θεοφόροι. Η ζωή και τα έργα των ανθρώπων ενεργοποιούνται χαριτωμένα και ευλογημένα από το φωτοδότη Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Αυτά τα στοιχεία δίνουν χάρη και δύναμη στους Αγίους της Εκκλησίας ως μιμητές του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Επίσης, αυτά βιώνουν τα μέλη της Εκκλησίας, οι βαπτισμένοι και μυρωμένοι στο όνομα της Αγίας και Προσκυνητής Τριάδας, δηλαδή οι άγιοι της Εκκλησίας με την ευρύτερη έννοια της Αγιότητας.

Τα ίδια πνευματικά όπλα ενισχύουν και παρηγορούν τον σύγχρονο άνθρωπο καλής θελήσεως στον αγώνα και την αντίσταση που διεξάγει, για να ξεπερνά τις οδύνες και τις ταλαιπωρίες της ζωής και να ζει τον αγιασμό, το φωτισμό και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, ο οποίος φανερώθηκε στον Ιορδάνη ποταμό με τον πλέον θαυμαστό τρόπο από φιλανθρωπία την ώρα της Βαπτίσεως του Σωτήρος Χριστού.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

πηγή: http://churchofcyprus.org.cy