Αποτέλεσμα εικόνας για Λαυρέντιος του Τσέρνιγκωφ

Ο Αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος του Τσέρνιγκωφ γεννήθηκε το 1868 στην περιοχή Τσέρνιγκωφ (βόρεια Ουκρανία). Κοιμήθηκε την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων το 1950. Τα λείψανά του βρέθηκαν άφθαρτα. Αγιοκατατάχθηκε από την Εκκλησία της Ρωσίας το 1993.

Εκτός από το ιαματικό χάρισμα ο Άγιος Λαυρέντιος είχε και το προφητικό. Μίλησε ιδιαιτέρως για τα γεγονότα γύρω από το τέλος του κόσμου και τον ερχομό του Αντιχρίστου. Επέλεξα δύο προφητείες του από ΕΔΩ οι οποίες, αν μη τι άλλο, φαίνεται να μιλάνε για αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία. Μεταφράζω το κείμενο όπως το βλέπω, με τις παρενθέσεις, δίχως να γνωρίζω αν αυτές υπάρχουν στο αυθεντικό.

Περί αιρέσεων και σχισμάτων στην Ουκρανική Εκκλησία.

Πρώτη προφητεία.

Ο Μπάτουσκα -τόσο αγαπητός- μας είπε:

«Όταν εμφανιστεί μια μικρή ελευθερίαόταν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια ανοίξουν και ανακαινιστούν, τότε θα βγει όλη η ψεύτικη διδασκαλία και οι δαίμονες και οι κρυφο-αθεϊστές (Παπικοί, Ουνίτες, Ουκρανοί αυτοχειροτόνητοι και άλλοι), και θα πάρουν μανιωδώς τα όπλα εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίαςενάντια στην ενότητά της και τον συνοδικό* της χαρακτήρα5. Μια άθεη εξουσία θα υποστηρίξει αυτούς τους αιρετικούς κι έτσι θα πάρουν τις εκκλησίες μακριά από τους Ορθοδόξους και θα σφαγιάσουν τους πιστούς.

«Τότε ο Μητροπολίτης του Κιέβου (ανάξιος του ονόματος) μαζί με τους ομοϊδεάτες του ιεράρχες και ιερείς θα κλονίσουν δυνατά την Ρωσική Εκκλησία. Όλος ο κόσμος θα εκπλαγεί από την ανομία του και θα φοβηθεί. Ο ίδιος θα πάει σε αιώνια καταδίκη, όπως ο Ιούδας.6

«Όλες όμως αυτές οι διαβολές του κακού και οι ψεύτικες διδασκαλίες θα εξαφανιστούν στην Ρωσία και θα υπάρξει Μια Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία».

Δεύτερη προφητεία:

«Δεν υπήρξε ποτέ Πατριάρχης στην πόλη του Κιέβου – οι Πατριάρχες ήταν στην Μόσχα και ζούσαν στην Μόσχα. Να προσέχετε τις ομάδες (εκκλησίες) των Ουκρανών σαμοσφιάτων και την Ουνία.»15.

Τότε ο τοποτηρητής της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ο π. Kronid, διαφώνησε με τα λόγια του Μπάτουσκα, επειδή οι σαμοσφιάτοι και οι Ουνίτες είχαν ήδη εξαφανιστεί στην Ουκρανία.

Ο Μπάτουσκα απάντησε θλιμμένος:

«Ένας δαίμονας θα εισέλθει σε αυτούς και θα πάρουν τα όπλα με σατανική μοχθηρία εναντίον της Ορθοδόξου Πίστεως και της Εκκλησίας, αλλά θα έχουν ένα ελεεινό τέλος, ενώ οι οπαδοί τους θα υποστούν την ουράνια καταδίκη από τον Κύριο, Βασιλέα των Επουρανίων Δυνάμεων


* συνοδικό: λέξη στα αγγλικά «conciliar», από/μέσω συμβουλίου (council)

Το σχόλιο στην υποσημείωση 6 από πάνω (από την πρώτη προφητεία που μιλάει για τον πόλεμο κατά της ενότητας  και του συνοδικού χαρακτήρα της Ρωσικής Εκκλησίας), αναφέρεται στην περίπτωση του Φιλάρετου που δεν σεβάστηκε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας και που συνέχισε την σχισματική του δραστηριότητα επεκτείνοντάς την μάλιστα και σε άλλες τοπικές Εκκλησίες.

Παρεμπιπτόντως, στην πρώτη προφητεία μιλάει και για έναν «Μητροπολίτη του Κιέβου». Σημειωτέον ότι στην πρώτη συνεδρία της σχισματικής «εκκλησίας» του Επιφάνιου, ο Φιλάρετος ανακηρύχθηκε «Επίσκοπος Κιέβου». Θα έχει υπό τον έλεγχό του όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια (εκτός από ένα) του Κιέβου. Βέβαια, και ο τίτλος του Επιφάνιου είναι «Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας»!!, αλλά και ο Φιλάρετος είχε αυτοανακηρυχθεί σε «Πατριάρχης» με έδρα το Κίεβο!!

Και τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Άγιος Λαυρέντιος του Τσέρνιγκωφ κοιμήθηκε την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων. Την ίδια ημέρα που εορτάζει ο σχισματικός Επιφάνιος αλλά και την ημέρα που το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως απέδωσε τον «τόμο αυτοκεφαλίας» στους σχισματικούς.

***

Σχολιασμός / Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

averoph.wordpress.com

orthochristian.com

http://yiorgosthalassis.blogspot.com