Αποτέλεσμα εικόνας για τιμια καρα αγιου κυπριανου

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 13/02 ΕΩΣ ΤΙΣ 18/02.

Εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τα 1150 χρόνια από την κοίμηση του Κυρίλλου
Εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τα 1150 χρόνια από την κοίμηση του Κυρίλλου του Θεσσαλονικέως, με την Μητρόπολη να τους διοργανώνει στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης εφέτος εορτάζει τα 1150 έτη από την κοίμηση του αγίου ισαποστόλου Κυρίλλου του Θεσσαλονικέως, φωτιστού των Σλαύων. Επίκεντρο των εορτασμών, που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα είναι ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σχετική εικόνα

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα με την υποδοχή της τιμίας Κάρας του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, τον κλήρο και τον λαό της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του αγίου Κυρίλλου. Την επομένη το πρωί, ημέρα Πέμπτη, μνήμη του αγίου ισαποστόλου Κυρίλλου, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Η τιμία Καρά του αγίου Κυπριανού θα παραμείνει στον Ναό μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου. Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες πρωί και απόγευμα και το βράδυ Αγρυπνία. Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από 6.30 το πρωί έως 12.30 μεταμεσονύκτια».

ΠΗΓΗ