Σχετική εικόνα

πηγή φώτο: www.eikonia.gr

~ Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008 στις 3.45 το πρωΐ η κυρία Γεωργία Περατικού από το Νικητάρι ξύπνησε για να πάει στην τουαλέτα.

Μόλις ανακάθισε στο στρώμα ένοιωσε άρρητη ευωδία να πλημμυρίζει το χώρο και αμέσως επικαλέστηκε το όνομα της Παναγίας αισθανόμενη ότι επρόκειτο για επίσκεψη της Θεοτόκου.

Όπως συνηθίζει, βγαίνοντας από το υπνοδωμάτιό της σταμάτησε στο μικρό και ταπεινό εικονοστάσι που βρίσκεται στο διάδρομο του σπιτιού για να προσκυνήσει τις εικόνες. Αμέσως τα μάτια της καρφώθηκαν στην εικόνα της Παντάνασσας διαστάσεων 19 εκατοστά επί 25 εκατοστά την οποία αγόρασε από το Ιερόν Βατοπαιδινόν Μετόχιον του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

Η εικόνα  μυρόβλυζε από πολλά σημεία. Αμέσως άρχισε να κλαίει από χαρά και να εκφωνεί ευχαριστήριες για την ανταπόκριση της Θεοτόκου στις προσευχές της. Συνέχισε την προσευχή της μέχρι τις 6.30΄ π.μ., όταν αφού ετοιμάσθηκε, πήγε στην εκκλησία. Δεν είπε για το γεγονός τίποτε σε κανένα.

Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας επέστρεψε με ανυπομονησία στο σπίτι και πήγε αμέσως στο εικονοστάσι και πρόσεξε ότι η εικόνα συνέχισε να μυροβλύζει. Τότε τηλεφώνησε στο σπίτι του μικρού έγγαμου υιού της Μάριου το οποίο βρίσκεται στο χωριό, και του ζήτησε να πάει στο πατρικό τους σπίτι για κάτι σημαντικό. Μόλις έφθασε ο Μάριος σκούπισε με βαμβάκι την εικόνα σε κάποιο σημείο και αμέσως βγήκε μύρο ξανά. Τότε αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τον ιερέα του χωριού π. Κυριακό Χριστοφή, ο οποίος έφθασε στο σπίτι στις 11.00΄ π.μ. και αντίκρισε το θαυμαστό γεγονός.

Ο π. Κυριακός ζήτησε να κρατηθεί το γεγονός μυστικό και έφυγε επιστρέφοντας το βράδυ για να διαπιστώσει ότι η εικόνα συνέχισε να μυροβλύζει. Την Δευτέρα πρωΐ ο πατήρ Κυριακός ενημέρωσε τον οικείο Μητροπολίτη (Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο) ο οποίος του ζήτησε να σκουπίσει την εικόνα με βαμβάκι. Την Τρίτη πρωΐ επισκέφθηκε την οικία ιερέας της Μητρόπολης Μόρφου ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι η εικόνα συνέχιζε να μυροβλύζει την σκούπισε εκ νέου με βαμβάκι. Την Τρίτη το μεσημέρι ο ιερέας της Μητρόπολης επέστρεψε και αφού διαπίστωσε και πάλιν ότι η εικόνα μυρόβλυζε, ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Μητροπολίτη Νεόφυτο ο οποίος σε συνεννόηση με την κυρία Γεωργία έδωσε οδηγίες για μεταφορά της εικόνας στον Ιερόν Ναόν του Αποστόλου Ανδρέου Νικηταρίου για προσκύνημα από τον κόσμο.

Η εικόνα παρέμεινε στον ναό για 4 μέρες συνεχίζοντας να εκχέει μύρο παρουσία εκατοντάδων πιστών. Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η εικόνα επιστράφηκε στο σπίτι όπου συνέχισε να μυροβλύζει συνεχώς για 15 μέρες και στη συνέχεια σποραδικά για άλλες 15 μέρες.

πηγή: www.pemptousia.gr