Σχετική εικόνα

«Η Αληθινή Ορθόδοξη Πίστη θα θριαμβεύσει, και οι άνθρωποι θα βαπτισθούν όπως παλιά βαφτίστηκαν κάτω από τον ʼγιο Βλαδίμηρο».

Γέροντας Ανατόλιος (Ποτάποφ) της Όπτινα (+1922)

«Θα υπάρξει μια καταιγίδα. Και το ρωσικό καράβι θα ναυαγήσει. Ναι θα συμβεί, αλλά όπως γνωρίζουμε οι άνθρωποι μπορούν να σωθούν πάνω σε κούτσουρα και συντρίμμια. Δεν θα χαθούν όλοι, όχι όλοι?» Αλλά επίσης προφήτευσε ότι η κανονική ενότητα θα επανέλθει: «Ένα μεγάλο σημείο του θεού θα εμφανιστεί. Και τα κούτσουρα και τα συντρίμμια θα επανενωθούν, με την θέληση του Θεού, και το καράβι θα ξαναφτιαχθεί σε όλη του την ομορφιά και θα επανέλθει στον δρόμο που προκαθόρισε ο Θεός για αυτό. Και αυτό θα είναι ένα θαύμα εμφανές σε όλους?»

Γέροντας Αλέξιος (Mechev) της Μόσχας (+1922)

«Όταν ο καιρός έλθει, ο Θεός θα στείλει τους απαραίτητους ανθρώπους, οι οποίοι θα κάνουν το έργο του [την σωτηρία της Ρωσίας] και θα εξοντώσουν τους Μπολσεβίκους με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μια καταιγίδα τσακίζει το ξύλο από το κατάρτι.»

Γέροντας Νεκτάριος της Όπτινα (+1928)

«Η Ρωσία θα ανασηκωθεί, και από υλικής απόψεως δεν θα είναι πλούσια. Αλλά στο πνεύμα θα είναι πλούσια, και στην Όπτινα θα υπάρξουν επτά λύχνοι, επτά στύλοι.»

Γερόντισσα Αγκάθα της Λευκορωσίας (μαρτύρησε το +1939)

«Η άθεη Σοβιετική δύναμη θα εξαφανιστεί, και οι υπηρέτες της θα χαθούν. Η Αληθινή Ορθόδοξη Πίστη θα θριαμβεύσει, και οι άνθρωποι θα βαπτισθούν όπως παλιά βαφτίστηκαν κάτω από τον ʼγιο Βλαδίμηρο.»

Αρχιεπίσκοπος Θεοφάνης της Πολτάβα (+1940)

«Ο ερχομός του Αντίχριστου έρχεται σύντομα και είναι πολύ κοντά. Αλλά πριν τον ερχομό του Αντιχρίστου η Ρωσία θα πρέπει να αναστηλωθεί ? σίγουρα, για λίγο διάστημα. Και στην Ρωσία θα υπάρξει ένας Τσάρος διαλεγμένος από τον Κύριο τον Ίδιο. Θα είναι ένας άνθρωπος φλογερής πίστης, μεγάλου μυαλού και σιδερένιας θέλησης. Αυτά έχουν αποκαλυφθεί για αυτόν?» «Δεν θα είναι ένας Ρωμανώφ, αλλά θα είναι η καταγωγή του από τους Ρωμανώφ από την γραμμή της μητέρας του.»

«Δεν μιλώ από μόνος μου. Αλλά αυτά τα οποία έχω ακούσει από τους θεόπνευστους γέροντες, αυτά και σας μεταδίδω? Ο Κύριος θα λυπηθεί την Ρωσία εξαιτίας αυτής της μικρής ομάδας πιστών που θα απομείνουν. Στην Ρωσία, οι γέροντες είπαν, σύμφωνα με την θέληση των ανθρώπων, η Μοναρχία, η Αυτοκρατορική δύναμη, θα επανεγκαθιδρυθεί.

Ο Κύριος έχει προεπιλέξει τον μελλοντικό Τσάρο. Θα είναι ένας άνθρωπος της φλογερής πίστης, έχοντας το μυαλό μιας ιδιοφυΐας και την σιδερένια θέληση. Αρχικά θα φέρει την τάξη πίσω στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αφαιρώντας όλους τους ψεύτικους, αιρετικούς και χλιαρούς ιεράρχες. Και πολλοί, πάρα πολλοί ? με λίγες εξαιρέσεις ? θα φύγουν, και νέοι, αληθινοί, ακλόνητοι ιεράρχες θα λάβουν την θέση τους. Θα είναι από τους Ρωμανώφ από την γραμμή της μητέρας του. Η Ρωσία θα γίνει μια πολύ δυνατή χώρα, αλλά μόνο «για λίγο καιρό»? Και τότε ο Αντίχριστος θα έλθει στον κόσμο, με όλους τους τρόμους του τέλους όπως περιγράφεται στο βιβλίο της αποκαλύψεως.»

Ευγολημένη Πελαγία του Ryazan (+1968)

«Οι επίσκοποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησία θα εκπέσουν από την αλήθεια της Ορθόδοξης Πίστης, δεν θα πιστέψουν τις προφητείες για την ανάσταση της Ρωσίας. Για να τους συνετίσει ο ʼγιος Σεραφείμ του Σαρώφ θα αναστηθεί από τους νεκρούς? Θα επιπλήξει τον κλήρο για αυτή του την προδοσία και ολιγοπιστία, και θα κηρύξει μετάνοια σε όλο τον κόσμο. Ο Σεραφείμ του Σαρώφ θα εξηγήσει ολόκληρη την ιστορία, θα ανανεώσει τα πάντα και θα επιπλήττει τους διδασκάλους σαν παιδιά, θα τους δείχνει πώς να κάνουν τον σταυρό τους από την αρχή και πολλά άλλα? Μετά από τέτοια εκπληκτικά θαύματα ο κλήρος θα ξαναποκτήσει αφοσίωση για τον Κύριο, δηλαδή, θα διδάσκει στον κόσμο να υπηρετούν τον ηγεμόνα-τσάρο με όλη τους την καρδιά.

«Ο Αντίχριστος θα έλθει στην εξουσία και θα αρχίσει να διώκει την Ορθοδοηία. Και τότε ο Κύριος θα εμφανίσει τον Τσάρο του στην Ρωσία. Θα είναι από βασιλική οικογένεια και ένας πολύ δυνατός υπερασπιστής της πίστης μας? Όταν ο Κύριος θα μας δώσει αυτό τον πανέξυπνο άνθρωπο, η ζωή θα είναι καλή!… Ο Αντίχριστος θα ανακηρύξει τον εαυτό του από την Αμερική. Και όλος ο κόσμος θα προσκυνήσει μπροστά του εκτός από την Τσαρική Ορθόδοξη Ρωσία.»

www.agiooros.net