απελλη-μυτιληνη-σταυρος-2-768x448 - Ακρομόλιο

Απάντηση στις προκλήσεις από τους Μυτιληνιούς με τον αγιασμό του συμβόλου της Ορθοδοξίας στην Απελλή

Ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση έστειλαν οι κάτοικοι του νησιού της Λέσβου ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας με τον αγιασμό του μεγαλοπρεπούς σταυρού που τοποθετήθηκε στην παραλία της Απελλή στην πόλη της Μυτιλήνης. «Δεν είναι κίνηση μίσους, εχθρότητας και ρατσισμού. Είναι κίνηση αγανάκτησης. Δεν φοβόμαστε, αγαπούμε, δεν φοβόμαστε και δεν φοβίζουμε» είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας απευθυνόμενος στους παρισταμένους.

Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω» στην τελετή του αγιασμού του σταυρού και του εικονοστασίου που στήθηκε με πρωτοβουλία κατοίκων.

Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 36 ατόμων που συμμετείχαν στην τοποθέτηση του μεγάλου σταυρού (35 Ελληνες και 1 Αλβανός), ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαίρετων κατασκευών και της απείθειας.

Η τοπική κοινωνία στο νησί της Λέσβου είναι καζάνι που βράζει από το 2015, οπότε και άρχισε να μαστίζεται από τις αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης έλευσης προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Οι πολίτες του νησιού θεωρούν ότι έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως από την κυβέρνηση και έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στην πίστη τους.

Να θυμίσουμε ότι στην παραλία Απελή κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε τοποθετηθεί ένας τσιμεντένιος σταυρός, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση (!) της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», τα μέλη της οποίας έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν την τοποθέτηση του υπερμεγέθους σταυρού «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»… Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά ο σταυρός αυτός καταστράφηκε από αγνώστους, που ουδέποτε συνελήφθησαν.

Οργισμένοι οι κάτοικοι από την καταστροφή του σταυρού, θέλησαν, ως μια δημόσια ομολογία πίστης, να στήσουν στη θέση του έναν μεγαλύτερο σταυρό, ως μια ελεύθερη εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους. Παρά τις απειλές από την Αστυνομία, οι κάτοικοι έχουν προειδοποιήσει ότι, αν και αυτός ο μεγάλος μεταλλικός σταυρός καταστραφεί από οποιονδήποτε, οι ίδιοι θα φροντίσουν να ανεγείρουν έναν ακόμη μεγαλύτερο.

πηγή: orthodox-voice.blogspot.com