Αποτέλεσμα εικόνας για το οχι του τασσου παπαδοπουλου

*Αιωνία η μνήμη του. Ένας σύγχρονος ήρωας που αντιστάθηκε και πάνω απ’ όλα έβαλε το συμφέρον της πατρίδας του… «Παρέλαβα κράτος, δεν θα πάραδώσω κοινότητα» δήλωσε στο διάγγελμά του,με την συγκεκριμένη φράση να μένει στην ιστορία»

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», ήταν το ιστορικό απόσπασμα του διαγγέλματος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, κατά του σχεδίου του Γ.Γ του ΟΗΕ για την λύση του Κυπριακού ζητήματος, που επρόκειτο να τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» στο «Σχέδιο Ανάν». Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.

Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ κυπριακέ λαέ…

Στη ζυγαριά του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του «ΝΑΙ». Σε καλώ να απορρίψεις το «Σχέδιο Ανάν». Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό «ΟΧΙ»! Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου…», ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του.

πηγή: www.alfavita.gr