*Μπορεί στην Χριστιανική Δύση ο χριστιανισμός να βρίσκεται υπό διωγμό, αλλά σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως η Αφρική υπάρχει πολύ μεγάλη εξάπλωση. Σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής τις τελευταίες δεκαετίες βαφτίζονται κατά χιλιάδες και ασπάζονται τον Χριστιανισμό. Ορθόδοξες ιεραποστολές υπάρχουν σε πολλές χώρες της Αφρικής και επιτελούν σπουδαίο και αξιόλογο έργο… 

Μικρά παιδιά στην Μαγαδασκάρη, έψάλλαν το Χριστός Ανέστη στα Ελληνικά και συγκινούν!

Η «Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης» υπό τον Επίσκοπο Τολιάρας και Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομο, δημοσιεύει, σήμερα, 12 Ιουνίου 2019, στο κοινωνικό δίκτυο Facebook το εξής κείμενο:

«Με τη χάρη του Θεού, τη μετά του Αγίου Πάσχα περίοδο, ολοκληρώσαμε την πρώτη Ιεραποστολική Περιοδία.

Μέριμνα μας να ακουστεί από άκρη ως άκρη, από το μεγαλύτερο Ιερό Ναό έως την τελευταία «Ιερή Αχυροκαλύβα», το λαμπρό μήνυμα της Αναστάσεως.

Η παρακάτω φωτογραφία (σημ. η ως άνω) συμπίπτει με την τελευταία επίσκεψη μας στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στο Ναό όπου τα πάντα ξεκίνησαν. Εκεί μας υποδέχτηκαν τα παιδιά του κατηχητικού που συντηρεί η μικρή μοναστική αδελφότητα της Τολιάρας.

Οι αδελφές, μας επιφύλαξαν την πιο όμορφη έκπληξη. Τα μικρά παιδιά έψαλλαν στα ελληνικά το «Χριστός Ανέστη». Μια εβδομάδα πρόβας και ήρθε η ώρα που τα λευκά κεράκια άναψαν για να μας υποδεχτούν. Ίσως να μην πέτυχαν όλα τα σύμφωνα, ίσως να μην ήταν στο σωστό ήχο, όμως, μετά βεβαιότητας ομόλογώ πώς ήταν η πιο ορθόδοξη χορωδία, διότι είχαν στα πρόσωπα τους Αναστάντα Χριστό.

Σίγουρα, θα χρειαστώ περισσότερες «πρόβες» για να πετύχω την αυθεντική πίστη αυτών των παιδιών.

Να εύχεστε!».

ΠΗΓΗ