Η αλλαγή του ΚΛΙΜΑΤΟΣ μπορεί να καταλήξει στον 3o Παγκόσμιο Πόλεμο εάν μεμονωμένες χώρες αρχίσουν να δοκιμάζουν και να σώζονται από το χτύπημα του καιρού με μια διαδικασία που ονομάζεται geoengineering (Γεωμηχανική).

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν τη γεωμηχανική, η οποία συνεπάγεται τη χειραγώγηση της ατμόσφαιρας εμποδίζοντας το φως του ήλιου ή την απομόνωση του πλεονάζοντος άνθρακα, αλλά η εχθρική ατμοσφαιρική ρύπανση σε μια περιοχή θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μια άλλη περιοχή και να οδηγήσει σε παγκόσμια σύγκρουση, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Είναι η ηλιακή γεωμηχανική που φαίνεται να είναι η πιο προβληματική, επειδή η ηλιακή γεωμηχανική θα περιλαμβάνει τον ψεκασμό χημικών ουσιών στον αέρα που θα εμπόδιζε το φως του ήλιου.

Εάν πρόκειται να συμβεί η γεωμηχανική, τότε όλες οι χώρες θα πρέπει να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν, επειδή ορισμένες περιοχές ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά από άλλες.

Ο Andrea Flossmann, επιστήμονας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, εξήγησε σε μια έκθεση του WMO : «Η ατμόσφαιρα δεν έχει τοίχους. Αυτό που προσθέτετε μπορεί να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην περιοχή σας, αλλά μεταφερόμενο μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα αλλού».

Οι θερμοκρασίες της Γης πρόκειται να φτάσουν σε επικίνδυνα επίπεδα, έτσι πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άγνωστες συνέπειες της γεωμηχανικής εμπεριέχουν κίνδυνο.

Το χειρότερο σενάριο είναι ότι η ατμοσφαιρική χημεία της Γης μεταβάλλεται αμετάκλητα και προκαλεί φρικτές καιρικές συνθήκες όπως μουσώνες, τυφώνες και καταιγίδες που θα μπορούσαν να σκοτώσουν χιλιάδες ανθρώπους και να αυξήσουν τις παγκόσμιες εντάσεις.

https://www.thesun.co.uk/tech/9293808/weather-hacking-world-war-3/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ THE SUN : corfiatiko.blogspot.com/2019/06/3_14.html

yiorgosthalassis.blogspot.com