Αποτέλεσμα εικόνας για μετενσαρκωση χριστιανισμος

Η πορεία προς το Χριστιανισμό του Ινδουϊστή Rabindranath Maharajτη με έκδηλη τη διαφορά των δύο πίστεων:

“Για τους Ινδουϊστές, τα φίδια είναι θεοί. Εγώ, προσωπικά, κρατούσα ένα ζωντανό – ένα υπέροχο ραβδωτό φίδι – στο δωμάτιό μου και το λάτρευα, όπως λάτρευα το θεό Πίθηκο και το θεό Ελέφαντα και πάνω απ’ όλα το θεό Αγελάδα. Για μένα, θεός ήταν το κάθε τι, και κάθε τι ήταν θεός, εκτός, φυσικά, από τα άτυχα πλάσματα που δεν είχαν κοινωνική τάξη. Ο κόσμος μου ήταν γεμάτος με πνεύματα και θεούς και υπερφυσικές δυνάμεις, και, υποχρέωσί μου από παιδί, ήταν να δίνω στον καθένα εκείνο το οποίο του όφειλα” (MD, 24). …

“Στην Ινδία όμως οι ναοί είναι αφιερωμένοι σε ιερούς αρουραίους και μαϊμούδες. Εκατομμύρια τόννοι τροφών καταναλώνονται από “ιερούς” αρουραίους, πιθήκους και αγελάδες σε ναούς, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι κατώτερης κάστας πεθαίνουν με αργούς και βασανιστικούς θανάτους από την ασιτίαστους δρόμους και στα χωριά” (YL, 96. βλ. και: YP, 556).

Διαβάζουμε, ακόμα: “Οι πίθηκοι όπως και οι αγελάδες, θεωρούνται ιεροί στην Ινδία και κινούνται ελεύθερα… ακόμα και μέσα στους ναούς…!! Ενώ οι άνθρωποι (πχ. παριές και κατώτερες κάστες) περιφρονούνται…!!” …

Σημειώνει ο Dick Dowsett: “Σ’ ένα πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία, χιλιάδες άνθρωποι πνίγηκαν. Οι εφημερίδες έγραψαν ότι μία αγελάδα στεκόταν στη γραμμή. Ο Ινδουϊστής μηχανοδηγός προφανώς έδωσε μεγαλύτερη αξία στη ζωή μιας αγελάδας απ’ ό,τι στην επιβίωσι ενός ολόκληρου τραίνου γεμάτου με ανθρώπους. Και όμως, οι άνθρωποι είναι που πλάσθηκαν κατ’ εικόνα του Θεού, όχι οι αγελάδες” (DD, 13).

“Λίγοι Δυτικοί κατανοούν, για παράδειγμα, ότι μια από τις αιτίες για το σχεδόν ιερό σεβασμό και τη μαζική απήχησι την οποία είχε Mahatma Gandhi ήταν και ότι υποστήριζε θερμά το ινδουϊστικό δόγμα της προστασίας των αγελάδων. Σύμφωνα με τα λόγια του Gandhi: “Το κεντρικό γεγονός του ινδουϊσμού είναι η προστασία της αγελάδας… Η προστασία της αγελάδας είναι το δώρο του ινδουϊσμού στον κόσμο… Ο ινδουϊσμός θα επιβιώση όσον καιρό υπάρχουν ινδουϊστες για να προστατεύουν την αγελάδα” ” (MH, 49. βλ. και: CB, 311).

(αρχ. Ιωάννου Κωστώφ, Λαμπτήρες θρησκευτικού φθορισμού…,εκδ. Μορφή,2015, σελ.269, 312-313)

Λόγος του μεγάλου Βασιλείου: 

«Διώξε μακριά τις φλυαρίες των «σοβαρών» φιλοσόφων, που δεν εντρέπονται να υποστηρίζουν ότι οι ψυχές των και οι ψυχές των σκύλων είναι όμοιες μεταξύ των• που λέγουν ότι οι ίδιοι υπήρξαν κάποτε και γυναίκες και θάμνοι και ψάρια. Εγώ μεν, προσθέτει ο θεοφάντωρ Βασίλειος, δεν λέγω ότι αυτοί υπήρξαν ποτέ ψάρια. Λέγω όμως και υποστηρίζω εντόνως ότι, όταν έγραφαν αυτές τις ιδέες, ήσαν αλογώτεροι και από τα ψάρια!»

Εις Εξ. Ομ. 8, 2 PG 29, 168ΑΒ

πηγή: sostis.gr