«Σβήνουν» τον Χριστό από τα βιβλία στην Κίνα

*Σε όλο τον πλανήτη διώκεται ότι έχει σχέση με τον Χριστό, γιατί ενοχλεί η αλήθεια και το φως της διδασκαλίας Του σε μια εποχή σκοτεινή και απατηλή… 

Κλιμακώνει η Κίνα διώξεις της εναντίον κάθε χριστιανικού στοιχείου, αυτή τη φορά στοχεύοντας στα …παραμύθια.

Σύμφωνα με το faithwire.com η κινεζική κυβέρνηση έχει διατάξει να διαγραφούν οι λέξεις «Θεός», «Βίβλος» και «Χριστός» από βιβλία όπως ο Ροβινσώνας Κρούσος και το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα.

Πώς σβήνονται οι λέξεις

Στο κλασικό μυθιστόρημα του 18ου αιώνα, ο Ροβινσώνας Κρούσος ανακαλύπτει τρεις Βίβλους μέσα σε ένα ναυάγιο. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία, καθώς ο Κρούσος θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις γραφές ως την ηθική του πυξίδα και μέσο πνευματικής αναμόρφωσης στο νησί.

Ωστόσο, η εκδοθείσα κινεζική εκδοχή σημειώνει απλώς ότι Κρούσος ανακάλυψε «κάποια βιβλία»

Στο «Κοριτσάκι με το Σπίρτα» ο συγγραφέας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γράφει «όταν πέφτει ένα αστέρι, μια ψυχή πηγαίνει να συναντήσει τον Θεό». Η κινεζική εκδοχή γράφει: «όταν πέφτει ένας αστέρι, ένας άνθρωπος φεύγει από τον κόσμο»

Τέλος, στην ιστορία του Αντόν Τσέχωφ «Βάνκα», υπάρχει ένα ολόκληρο απόσπασμα όπου ένα πιστός προσεύχεται σε μία εκκλησία, στο οποίο η λέξη «Χριστός» επαναλαμβάνεται πολλές φορές.

Στην κινεζική εκδοχή, το απόσπασμα έχει αφαιρεθεί εντελώς.

orthodoxianewsagency

aktines.blogspot.com