Σαμανισμός: «Ειδωλολατρικό και πανάρχαιο φαινόμενο» είναι ο Σαμανισμός, ανέφερε μιλώντας στον ACTIVE και την εκπομπή Ατζέντα, ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριάκου.

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που διαδραματίστηκε στην Κύπρο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας 34χρονης, ο κ. Κυριάκου εξήγησε τι ακριβώς είναι ο Σαμανισμός και πώς γίνεται η τελετή του.

Κεντρικό πρόσωπο, όπως εξήγησε, είναι ο Σαμάνος ή Μάγος, ο οποίος σύμφωνα με αυτούς που συμμετέχουν στις τελετές, έχει τη δυνατότητα να ανέβει σε πολύ ψηλότερα επίπεδα, να επικοινωνήσει με πνεύματα και να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με τον πνευματικό κόσμο. «Αυτό γίνεται με την τεχνική της έκστασης», τόνισε.

Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την κατανάλωση ουσιών. Οι συμμετέχοντες φέρνουν από την Κολομβία ένα επικίνδυνο βότανο, το λεγόμενο Ayahuasca, το οποίο αναμειγνύουν με άλλες ουσίες και πιστεύουν ότι φτάνουν στην έκσταση, όπου απελευθερώνεται το πνεύμα τους από το σώμα τους και έχουν αυτή την δυνατότητα της ένωσης με τον πνευματικό κόσμο.

«Αυτές είναι ψευδαισθήσεις δυστυχώς, τις οποίες ζουν οι άνθρωποι μέσα σε μία ταλαιπωρημένη κοινωνία, αλλά από την άλλη είναι και πολύ επικίνδυνες», εξήγησε.

Τόνισε μάλιστα πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμανισμός οδηγεί ανθρώπους στον θάνατο, καθώς υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, σε τοποθέτησή του στον ACTIVE, ο Χρύσανθος Γεωργίου, Πρόεδρος της Αρχής κατά των Εξαρτήσεων, ανέφερε πως οι πνευματικές αναζητήσεις και ανησυχίες, τυγχάνουν εκμετάλλευσης. «Οι εξαρτησιογόνες ουσίες, είναι ουσίες οι οποίες θα πωληθούν για να λάβουν κάποιοι κέρδος και δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν και σε θάνατο». Πρόσθεσε ακόμη πως «αυτοί που εμπορεύονται τον θάνατο, δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν τις οποιεσδήποτε ανησυχίες».

πηγή: vimaorthodoxias