Η ταπεινοφροσύνη αλλά και το χάρισμα του γέροντα Γαβριήλ του Αγιορείτη.

Βλέπει έναν άνθρωπο πρώτη φορά και γνωρίζονται εκείνη την στιγμή και αφού του λέει το όνομα του λέει και τα ονόματα της οικογένειας του των παιδιών του κτλ και μετά φεύγει.

Μετα από 15 χρόνια έρχεται να τον ξαναδεί και τον φωναζει ο γέροντας με το όνομα του και τον ρωτάει τι κάνουν τα παιδιά του τάδε ονόματα και η γυναίκα του τάδε όνομα.

Αυτο γίνεται συνέχεια με όλους όσους έρχονται να τον δούνε και με τεράστιο αριθμό ανθρώπων, όπου είναι εξωπραγματικό με την ανθρώπινη λογική να συμβαίνει.Καποια στιγμή του λέω γέροντα το ένα χιλιοστό να είχα από την μνήμη σου τίποτα άλλο δεν ήθελα.

Και μου απαντάει…Μάρκο μου αυτό δεν είναι τίποτα που να δεις αυτούς που δουλεύουν στα τηλέφωνα του ΟΤΕ και θυμούνται τόσα τηλέφωνα απ’ έξω.Οταν ο άνθρωπος έχει θεία χάρη ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια.. είναι ένα από τα πολλά πνευματικά μαθήματα που πήρα από τον άγιο γέροντα μας να έχουμε όλοι την ευχή του και την προσευχή του.

*****

«Στην προσευχή να λες: Κύριε θεράπευσε την ψυχή μου. Συγχώρησε τις αμαρτίες μου. Μη μ’ αφήνεις να πέφτω». (Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης)

πηγή: apantaortodoxias