Η κατάσταση στην Συρία μονοπωλεί την επικαιρότητα. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη αυτή, καθώς η τουρκική εισβολή άλλαξε τα δεδομένα.

Του Γιώργου Φαρμάκη

Το θέμα που θα μας απασχολήσει δεν είναι αυτό. Οι Ρώσοι βοηθούν την Συρία η οποία μαζί με τους Κούρδους κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τα επόμενα χρόνια θα επέλθει η κανονικότητα στην χώρα.

Μια άλλη χώρα όμως θα μας απασχολήσει. Στον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους με άγριες διαθέσεις. Διαδηλωτές σε πολλές πόλεις της χώρας φωνάζουν: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Κατηγορούν για διαφθορά και υψηλή φορολογία την κυβέρνηση. Δυστυχώς υπάρχουν δύο νεκροί.

Δείτε στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις:

Οι κάτοικοι της Βηρυτού (πρωτεύουσα του Λιβάνου) απαιτούν την πτώση της κυβέρνησης. Καίνε λάστιχα στους δρόμους και συγκρούονται με τις αστυνομικές αρχές.

Είναι τουλάχιστον ύποπτες οι τελευταίες εξελίξεις. Πάνω που η κατάσταση φάνηκε να εξομαλύνεται έστω και λίγο στην Συρία, σκάει βόμβα στον Λίβανο.

Ενώ δεν θα πρέπει να συγχέουμε την κατάσταση στην Συρία με αυτή στον Λίβανο, πρέπει να προσέξουμε τι συμβαίνει. Με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησαν οι δήθεν αντάρτες τον πόλεμο κατά του Άσαντ που κατέστρεψε την πανέμορφη, πολιτισμένη και πλούσια Συρία. Να σημειωθεί ότι ο Λίβανος συνορεύει με την Συρία, με το Ισραήλ και με την Ιορδανία.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη πάνω στο θέμα θα σας ενημερώσουμε!

Πηγή εικόνας: pexels

Πηγή : el.gr

triklopodia.gr