Αποτέλεσμα εικόνας για halloween και ορθοδοξια"

Στήν Αμερική υπάρχει ένα έθιμο κατά το οποίο διοργανώνουν πανηγυρισμούς Halloween όπου οι νέοι βρίσκουν την ευκαιρία να ντυθούν με στολές μάγων, δαιμόνων, φαντασμάτων και να επικαλούνται σκοτεινές δυνάμεις….

Μία ομάδα Ρώσων διοργάνωσαν μία τέτοια εκδήλωση, ένα σαββατόβραδο, ενώ στον καθεδρικό Ναό του Σαν Φρανσίσκο γινόταν η πρώτη ολονυκτία πρός τιμήν του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης.Μέ λύπη παρατήρησε ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς ότι πολλοί έλειπαν από την ολονυκτία. Μετά από την ακολουθία λοιπόν πήγε στον χώρο όπου ήξερε ότι θα γινόταν η χοροεσπερίδα, μπήκε στην αίθουσα αφήνοντας έκπληκτους τους παρευρισκομένους με την παρουσία του εκεί !

Η μουσική αμέσως σταμάτησε, ενώ ο Άγιος ξεκίνησε σιγά – σιγά να περιφέρεται στόν…χώρο παρατηρώντας τα πρόσωπά τους! Δεν είπε κουβέντα αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας γιατί μόνο με την σεβάσμια παρουσία του μπόρεσε να κεντρίσει τις συνειδήσεις των παρευρισκομένων κάτι που ήταν φανερό από την ολοφάνερη κατάπληξη όλων!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ ιωαννησ μαξιμοβιτσ"

Αποχώρησε χωρίς να πεί λέξη και την επόμενη μέρα στην Εκκλησία «κατακεραύνωσε» όσους συμμετείχαν σε αυτήν την σατανική εκδήλωση και με ένα φλογερό κήρυγμα εξέφρασε την ιερή του αγανάκτηση ενώ κάλεσε όλους να ζούν ευλαβική Χριστιανική ζωή!

Πηγή: synaxipalaiochoriou