Αποτέλεσμα εικόνας για Νηστίσιμα τρουφάκια – Η πιο γλυκιά, σοκολατένια συνταγή για την Σαρακοστή!

Νηστίσιμα τρουφάκια – Η πιο γλυκιά, σοκολατένια συνταγή για την νηστεία!

Ελέγξτε και τα «μυστικά»…

Υλικά

3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
170 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
1 κουτ. σούπας κονιάκ ή ουίσκι ή ρούμι
1 φλιτζ. καρύδια, χοντροκομμένα + 1 κουτ. σούπας καρύδια σε σκόνη
κακάο, τρούφα, καρύδα, για την επικάλυψη
Μερίδες για 40 – 45 κομμάτια

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα σε μία κατσαρόλα.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καλά ομογενοποιημένη μάζα.
Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια και τα βουτάμε σε τρούφα ή σε καρύδα ή σε κακάο.
Διατηρούνται στο ψυγείο.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε το αλκοόλ.
Φροντίζουμε ώστε τα τρουφάκια μας να έχουν το ίδιο μέγεθος για να φαίνονται ομοιόμορφα. Αν δεν μας αρέσουν τα καρύδια, τα αντικαθιστούμε με φουντούκια.

ΠΗΓΗ

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ: ⇒    ΕΔΩ