75610819_212093816457997_2653360181911486464_n

Ποιος από μας μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα του αυτή τη στιγμή;

Ασφαλώς,δεν είχε καμία αμφιβολία μέχρι τώρα για την αγιότητά του από όσα αξιώθηκε να ζήσει κοντά του. Όμως τώρα που η Εκκλησία μας τον τιμά επίσημα ως άγιο, η καρδιά του πάλλεται από πνευματική ευφροσύνη και η προσευχή του είναι να εξακολουθήσουν οι χριστιανοί να βιώνουν την παράδοση του Γέροντά του.

Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτυπά εντονότερα εκεί που εφαρμόζεται ο αληθινός ησυχασμός, στα ορθόδοξα Μοναστήρια μας, γιατί εκεί υπάρχει η αγιότητα και βιώνεται στην πράξη το γνήσιο πνεύμα του χριστιανισμού.

Π Γ. ΤΡΙΑΝΤΆΦΥΛΛΟΣ

ixthis3

*****

…Τώρα επάνω εκεί που βρίσκεται, βλέπει πιο καθαρά τα πράγματα πως γίνονται. Μας βλέπει πώς εργαζόμεθα. Προσεύχεται, πρεσβεύει, παρακαλεί τον Θεό να μας φροντίζει κάπως περισσότερο, γιατί εμείς δεν έχουμε την άσκηση τη δική του. Βλέπει τους κινδύνους που διερχόμεθα, τίς ατασθαλίες μας, τα πάθη μας, τα σφάλματά μας, βλέπει τόσα και τόσα και παρακαλεί τον Θεό να γίνει ίλεως. Είθε οι ευχές του να μη πάψουν ποτέ να μάς σκεπάζουν όλους μας στη διάρκεια της επίγειας ζωής μας και στον αγώνα μας για την βασιλεία των ουρανών. (Αναμνήσεις από τον Γεροντά μου Ιωσήφ)