Αποτέλεσμα εικόνας για γεροντασ εφραιμ αριζονα

*Γέροντα Εφραίμ σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερες. Υπήρξες ένας φωτεινός φάρος της Ορθοδοξίας σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που ζούμε, που στήριξες και ενέπνευσες χιλιάδες πιστούς και μη, σε όλο τον κόσμο. Η παρακαταθήκη που μας αφήνεις είναι το στήριγμά μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αιωνία η μνήμη σου και καλό παράδεισο.

Για τους Ουρανούς «πέταξε» μία μεγάλη μορφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα.

Ο λαοφιλής Γέροντας μετά από πολύχρονη ασθένεια έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ένα ευλογημένο έργο και μία πλούσια πνευματική παρακαταθήκη.

Ήταν ο αναμορφωτής του μοναχισμού στην Αμερικανική Ήπειρο ιδρύοντας πολλά μοναστήρια και μετατρέποντας τις ερήμους σε αγιασμένους τόπους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο λαοφιλής Γέροντας «έβλεπε» το εγκόσμιο τέλος και εδώ και ημέρες έλεγε στους διακονητές του ότι θα εκδημήσει παρότι έβγαινε κάθε μέρα και ευλογούσε τους πιστούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» ο προσωπικός γιατρός του, του πρότεινε το Σάββατο να μη βγει το απόγευμα να ευλογήσει τον κόσμο.

Στις 9 ακριβώς το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδος) εκεί που ήταν στο κελί με τους πατέρες που τον διακονούσαν και ήταν όρθιος απασχολούμενος με κάτι, έγειρε ξαφνικά στο πλάι και εξέπνευσε. Το πρωί είχε κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων, ενώ έφυγε με μία απόλυτη γαλήνη που ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του.

Επιμέλεια: Αντώνης Μακατούνης

ΠΗΓΗ

Το τελευταίο εν ζωή βίντεο του Γέροντος Εφραίμ

yiorgosthalassis