Αποτέλεσμα εικόνας για θαυματα αγιου νικηφορου του λεπρου

*Ένας σύγχρονος άγιος που έδωσε σκληρή μάχη με τη λέπρα και την τυφλότητα και εντάχθηκε τα τελευταία χρόνια στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός. Βοήθεια σε όλους μας.

«Εγώ δεν είχα σχέση με την Εκκλησία, αλλά η ζωή μου άλλαξε πολύ όταν, πριν από τρία χρόνια, μου μίλησαν για τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό και τα πολλά θαύματα που έχει κάνει.

Αυτά που άκουσα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και έτσι αποφάσισα να αγοράσω το βιβλίο με τον βίο του Αγίου, το όποιο έχω διαβάσει πολλές φορές. Όταν φεύγω από το σπίτι μου για να πάω στην εργασία μου, κατά την διάρκεια της διαδρομής, ακούω με τα ακουστικά από το κινητό μου τα τροπάρια του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, το Απολυτίκιό του, τον Παρακλητικό Κανόνα, που είχα κατεβάσει από to internet.

Ένα βράδυ γυρίζοντας από την εργασία μου, άνοιξα τον υπολογιστή μου και μπήκα στο ΥουTube να δω το βίντεο με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, τον Δεκέμβριο του 2013. Καθώς έβλεπα το βίντεο, με πλημμύρισε μία ευωδία. Έψαξα να δω από που έρχεται. Έκπληκτος ανακάλυψα ότι, ερχόταν μέσα από τον υπολογιστή!!! Αισθάνθηκα βαθειά συγκινημένος και πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την μοναδική και ιδιαίτερη επίσκεψη του Αγίου. Έμεινα πολλή ώρα ακίνητος, με την συγκίνηση να με πνίγει. Όταν συνήλθα, σκέφθηκα που να το πω αυτό και να με πιστέψουν…;

Μετά από αυτό το γεγονός, προσεύχομαι με θέρμη στον Άγιο Νικηφόρο, κι εκείνος μου δίνει σημάδι ότι είναι δίπλα μου».

(Μαρτυρία A. Αναστασίου, Κηφισιά)

πηγή: dromokirix

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Βίος και παρακλητικός κανόνας του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού» ΔΕΙΤΕ: ⇒    ΕΔΩ